elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El cranc blau protagonitza el concurs gastronòmic que organitza demà el CIMAR de la Universitat d’Alacant

El cranc blau protagonitza el concurs gastronòmic que organitza demà el CIMAR de la Universitat d’Alacant

    El Centre d’Investigació Marina de Santa Pola (CIMAR) de la Universitat d’Alacant (UA) presenta un esdeveniment de cultura marinera i concurs gastronòmic amb el lema «Cuinant com abans productes d’avui». Demà dimarts 27 de juny, des de les 20 hores, es durà a terme un intercanvi de coneixements de generació en generació mitjançant una tertúlia i un cuinat de receptes tradicionals en directe.

    Alumnat del grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la UA, al costat de dones vinculades al món de la mar de l’entorn de Santa Pola, competiran per a cuinar el millor plat que tinga com a protagonista el cranc blau (Callinectes sapidus), una espècie exòtica invasora que s’ha expandit per tot el Mediterrani, i s’ha convertit en una amenaça per a la biodiversitat, però també una oportunitat per a la pesca i la gastronomia. A més que és saborós, a nivell nutricional, com la resta de crustacis, el cranc blau és una gran font de proteïna i a penes posseeix hidrats de carboni i el seu perfil lipídic és majoritari en àcids grassos poliinsaturats, amb baix contingut en colesterol.

    L’objectiu d’aquesta trobada és posar en valor la cultura marinera i els productes pesquers en la cuina «de sempre» involucrant a diferents generacions i adaptant plats clàssics a les noves espècies, com el cranc blau.

    Aquesta acció s’emmarca en el projecte de CIMAR «Conscienciació, Investigació, Monitoratge i Assessorament sobre els Recursos Marins» finançat la Generalitat Valenciana.

    Pujar