1 d’abril de 2020 1/4/20

Compromís reclama que s'activen tots els recursos humans d'Acció Social per a arribar a les persones i famílies més vulnerables

Compromís reclama que s'activen tots els recursos humans d'Acció Social per a arribar a les persones i famílies més vulnerables - (foto 1)
  • La coalició proposa una bateria de mesures d'acció social que inclouen la contractació dels treballadors acomiadats a 31 de desembre, buscar models alternatius al pavelló per a les persona sense llar, entre altres

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha proposat una bateria de mesures en matèria d'acció social per a atallar la crisi soci-sanitària i donar resposta a l'emergència de les persones i famílies més vulnerables.

Des de la coalició proposen, en primer lloc, activar tots els recursos humans de la Regidoria d'Acció Social perquè puguen tramitar les Ajudes d'Emergència Social, així com coordinar totes les ajudes que des de diferents entitats s'estan prestant, Generalitat Valenciana i ONGs, perquè puguen arribar a totes les persones vulnerables i que puguen tindre cobertes les necessitats bàsiques d'alimentació, higiene i medicació.

“Som conscients que Acció Social està mobilitzant recursos per a atendre els més vulnerables però no està sent suficient, fa falta més coordinació fa falta i més personal. Per això, la regidoria hauria d'activar a tots els seus recursos humans i si fera falta contractar a aqueixes persones que van ser acomiadades el 31 de desembre de reforç per a la regidoria”, ha reclamat Rafa Mas, regidor de Compromís. En aquest sentit, ha explicat que aquestes persones, que contracta l'Ajuntament d'Alacant amb diners de la Generalitat Valenciana, han passat per a l'any 2020 de 67 a 80 i suposaran un reforç molt important per als serveis socials de la ciutat, que ja estaven col·lapsats abans de la crisi del Covid-19.

Mes ha insistit que “hem d'estar preparats, cal tramitar Ajudes d'Emergència, hi ha coordinar-se amb les ajudes de la Generalitat i d'altres ONGs que estan també repartint ajuda, ningú a la ciutat d'Alacant s'ha de quedar sense cobrir les seues necessitats bàsiques d'alimentació i productes d'higiene”.

Des de Compromís també han insistit que és imprescindible activar a tots els recursos humans, adaptant-se a les demandes i necessitats d'acció social conforme vaja avançant la crisi sanitària, dotant-los de recursos per a poder fer el seu treball i de s'assegure les seues condicions de seguretat sanitàries. També han insisitido en què és imprescindible millorar el servei de l'Oficina d'Emergència Social per a centralitzar les demandes socials dels ciutadans d'una manera molt més àgil.

D'altra banda, des de la coalició han reivindicat la importància de buscar alternatives a la situació de les persones sense llar d'Alacant, “el pavelló és un recurs, però no el més apropiat, per la qual cosa ha de ser temporal, mentre trobem una altra solució per a aquestes persones. No estem parlant d'una emergència climàtica, si no d'una emergència sanitària, per la qual cosa és imprescindible trobar solucions com les que ja estan aplicant en altres ciutats com València, com pot ser la de traslladar a aquestes persones a albergs o pensions amb zones comunes però també amb les seues pròpies habitacions per a complir tan bé com siga possible les recomanacions sanitàries d'aïllament en el domicili. Ficar en un pavelló a totes aquestes persones amb llits separats un metre i mig mentre dure aquesta emergència és un error garrafal”, ha explicat Mas.

Unes altres de les propostes de la coalició és la de conveniar amb el sector del taxi una tarifació reduïda per a trasllats per motius de necessitat a persones de risc, com poden ser persones majors a hospitals. “Cal preparar-se, no es pot deixar a ningú arrere davant aquesta emergència sanitària”, ha reclamat Mas.

Pujar