elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Compromís proposa un Pla Resistir local amb ajudes directes als artistes de Fogueres per ajudar-los a seguir en este any tan dur

Compromís proposa un Pla Resistir local amb ajudes directes als artistes de Fogueres per ajudar-los a seguir en este any tan dur
  • Natxo Bellido: “Exigim al regidor de Festes a que complisca de forma urgent l’acord unànim del plenari de juny de 2020, amb l’augment de les ajudes als monuments de Fogueres”

Els regidors del Grup Municipal de Compromís, Natxo Bellido i Rafa Mas, acompanyats dels membres de la sectorial de festes de la Coalició, han mantingut una reunió amb representants del Gremi d'Artistes de Fogueres.

En esta reunió, més enllà de presentar-los les esmenes realitzades des del Grup Municipal a l’ordenança de festes, “hem estat escoltant-los, atenent a la seua situació molt complicada i entenent la seua decepció perquè enguany tampoc se podran plantar els monuments de Fogueres als carrers d’Alacant”, ha explicat el portaveu municipal de Compromís.

En esta reunió, Bellido anuncià la proposta de demanar al Bipartito,i en concret al seu regidor de Festes “que s’impulse una convocatòria d’ajudes directes als constructors de Fogueres que permeta aguantar estos mesos, mantindre els equips i els tallers. Cal impulsar este Resistir als artistes, donat que la cancel·lació de les Fogueres per part de l’Ajuntament, els impedix desenvolupar la seua activitat econòmica. Si no poden plantar cal ajudar-los a no tancar els tallers”. Més enllà d’això, el regidor de Compromís ha instat al Sr. Jiménez “a complir de forma immediata amb l’acord municipal unànim del mes de juny de 2020 i la resta de promeses que ha fet durant estos mesos i què, fins ara, no ha posat en marxa i no ha executat cap euro”.

Des de Compromís s’anima al Sr. Jiménez a dialogar amb el Gremi d’Artistes les bases d’estes ajudes per a poder abarcar al màxim nombre de constructors de Fogueres possibles.

Per la seua part, el regidor Rafa Mas, ha comentat “No podem deixar perdre un sector industrial tan nostre, tan rellevant com a manifestació cultural alacantina a l’igual que altres sectors com la música o la pólvora que l’absència de celebracions festives a causa de la pandèmia està deixant sense activitat i situant-los en una situación complicada. Per això demanem a les institucions com la Generalitat que seguisca impulsant ajudes econòmiques que mantinguen els puestos de treball de les indústries artesanes i possibiliten afrontar l’any 2022 amb la recuperació del calendari festiu. I ací, a Alacant, demanem tant a Barcala com a Mazón que comencen a demostrar que els importa el manteniment d’un ofici tan nostre com és el d’Artista de Fogueres”.

Pujar