25 de febrer de 2020 25/2/20

Compromís inicia les reunions amb el teixit associatiu per a traslladar les seues demandes a la negociació de pressupostos

Compromís inicia les reunions amb el teixit associatiu per a traslladar les seues demandes a la negociació de pressupostos - (foto 1)
  • La coalició s'ha reunit amb entitats socials de la ciutat i amb la Junta de Personal de l'Ajuntament

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha començat la ronda de contactes amb diferents entitats per a traslladar les necessitats del teixit social de la ciutat a la futura negociació pressupostària.

“A pesar que no tindrem debat de Pressupostos abans que acabe l'any 2019, tal com va prometre el senyor Barcala en un altre dels seus ‘Barcalanuncios’ nosaltres estem fent el treball de rebre aportacions per al futur debat negociació sobre aquests pressupostos, per això ens hem reunit amb una mostra plural del teixit associatiu de la ciutat, associacions veïnals, AMPAs i ONGs”, ha afirmat Natxo Bellido, portaveu de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant.

En aquesta reunió, més enllà de peticions per als pròxims pressupostos que tenen a veure amb actuació en barris de la Florida, Tómbola i Ciutat de Asis; van sorgir projectes pendents de la ciutat com el Parc Central i la necessitat d'adequació de passos provisionals i neteja en la zona; la finalització de Via Parc; la retirada de les vies del tren de la façana marítima o qüestions generals com la necessitat d'avançar cap a un nou Pla General.

Des de les entitats socials es va expressar la preocupació sobre el col·lapse de la regidoria d'Acció Social, davant el qual la coalició presenta al ple de desembre una iniciativa. Però també es va expressar la preocupació per la falta d'habitatge social, la necessitat d'incloure canvis en la gestió de la política municipal d'habitatge, reclamant una major transparència del llistat i a la gestió de les habitatge públiques; i actuacions per a acabar amb l'enorme llista d'espera que existeix en l'emergència habitacional.

D'altra banda, les entitats també van reclamar millores en matèria d'infraestructures educatives, com és el cas del col·legi El Palmerar, que porta reivindicant, millores en les seues infraestructures i la seua inclusió en el Edificant, com ja va reclamar Compromís en el ple d'octubre.

Entre les demandes de les entitats veïnals també van aparéixer vells coneguts de la ciutat com que la falta de coordinació entre el Port i la Ciutat suposa amenaces com la dels depòsits de combustible que són incompatibles amb un model de ciutat amable i sostenible; i amb la Declaració d'Emergència Climàtica que va aprovar l'Ajuntament i sobre la que el bipartit de dretes no està prenent cap decisió.

La coalició també ha mantingut una reunió amb la Junta de Personal de l'Ajuntament d'Alacant per a rebre les seues aportacions en matèria de personal i que puguen ser tingudes en compte per al pressupost 2020.

Entre les reivindicacions de la Junta de Personal s'ha incidit en la promesa incomplida de portar l'acord de la carrera professional a ple abans de finalitzar 2019, ampliar el capitule de formació que s'ha reduït del 0’12% al 0’08%, la modificació de Relació de Llocs de treball, incloure noves places per a la banda de música i la Regidoria d'Igualtat, i traure el plec de condicions per a la renovació de vestuari que porta any i mig sense renovar-se; entre altres reivindicacions.

“Pensem portar una proposta per a negociar i esperem que la dreta, el bipartit de PP i Ciudadanos, tinga una predisposició per a acceptar i rebre les propostes de Compromís”, ha conclòs Bellido.

Pujar