12 d’agost de 2020 12/8/20

Compromís exigeix “traure dels calaixos” l'ordenança municipal de Transparència i Bon Govern

Compromís exigeix “traure dels calaixos” l'ordenança municipal de Transparència i Bon Govern - (foto 1)

  El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha exigit que s'avance en la tramitació de l'ordenança de Transparència i Bon Govern i que a principis del curs que ve es torne a posar en marxa el mecanisme per a aprovar-la.

  Des de Compromís afirmen que aquesta ordenança es porta treballant des que la formació estava en el govern i que ja en aquell moment estava “preparada per a eixir”.

  “Ens alegra que el bipartit seguisca la línia de projectes que va elaborar Compromís mentre va estar en el govern municipal com és el pla d'Inclusió Social o l'Agenda 2030 que s'ha presentat aquesta setmana i que un dels seus eixos posa l'accent en la transparència en les institucions. Per això creiem que ha arribat el moment de traure dels calaixos l'ordenança de Transparència”, ha explicat Natxo Bellido, portaveu de la coalició.

  En aquest sentit des de la formació progressista han reclamat que des que fa massa temps que aquesta ordenança, imprescindible per a una institució com l'Ajuntament d'Alacant, porta massa temps en el calaix perquè “al Partit Popular, al senyor Barcala, a la dreta aquesta ciutat, no li dóna la gana que Alacant compte amb una ordenança transparència que parle de drets i deures i que avance cap al bon govern”.

  Però a més reclamen que aquest procés ha de reactivar-se al mateix temps que segueix el procés de modificació del reglament de Participació Ciutadana s'ha de posar en marxa l'ordenança de Transparència Municipal, una petició veïnal que les Juntes de Districte porten reclamant des de fa temps.

  “Ja sabem que a la dreta no li agrada la transparència, però no podem deixar passar el temps i que els avanços de participació ciutadana no es vegen acompanyats per progressos a l'Ajuntament d'Alacant en matèria de transparència”, ha destacat Natxo Bellido.

  Pujar