19 d’octubre de 2020 19/10/20

Compromís exigeix transparència al Bipartit i demana convocar un Consell Escolar Municipal extraordinari per a explicar el reforç de la neteja

Compromís exigeix transparència al Bipartit i demana convocar un Consell Escolar Municipal extraordinari per a explicar el reforç de la neteja - (foto 1)
  • La coalició critica que el govern de dretes haja afrontat l'inici de curs a Alacant sense comptar amb la comunitat educativa i ocultant el cost del reforç de la neteja

MÉS FOTOS
Compromís exigeix transparència al Bipartit i demana convocar un Consell Escolar Municipal extraordinari per a explicar el reforç de la neteja - (foto 2)
Compromís exigeix transparència al Bipartit i demana convocar un Consell Escolar Municipal extraordinari per a explicar el reforç de la neteja - (foto 3)

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha exigit al Bipartit de PP i Ciutadans que convoque un consell Escolar Municipal extraordinari per a explicar a la comunitat educativa el reforç del servei de neteja.

Rafa Mas, regidor de la formació progressista, ha mostrat la seua preocupació per “aquest inici de curs amb un servei de neteja de col·legis en precari, amb una UTE que s'encarregarà aquest servei denunciada per la comunitat educativa per incompliment els plecs i per una neteja de col·legis molt deficitària”. Pel que ha reclamat que es convoque un Consell Escolar Municipal per a explicar aquest reforç, així com que Bipartit siga transparent i no oculte el cost d'aquest reforç.

“Llopis no ha convocat al consell Escolar, no donat participació a la comunitat educativa, als sindicats, a les AMPAS, als professors ni als directors. Es comença l'inici de curs sense consultar a la comunitat educativa com s'ha plantejat la neteja de col·legis, sense saber els protocols interns de cada centre educatiu. Aquest govern municipal governa d'esquena als ciutadans, mancada control, mancada transparència i mancada participació”, ha denunciat Mas.

Després d'una ronda de reunions amb AMPAS i sindicats per a conéixer com afronten els centres l'inici de curs la formació ha mostrat una vegada més la seua indignació davant la falta de previsió del Bipartit, que ha suposat que el servei de neteja de col·legis s'estiga donant actualment fora de contracte que va acabar al febrer de 2019, per una UTE que ja va reclamar no continuar donant el servei i amb denúncies de centres per incompliments i una comissió d'investigació sobre ells. És per això que la coalició ha reclamat major transparència al govern municipal per a conéixer la despesa que suposarà el reforç de neteja, així com l'augment de conserges. Des de Compromís han destacat que és imprescindible conéixer aquest cost perquè el govern municipal l'incloga en la pròxima modificació de crèdit.

Finalment, la formació progressista ha exigit al govern municipal que incloga en el nou plec de condicions d'aquest servei que acaba d'eixir un annex sobre l'adaptació de la neteja al Covid amb una vigència mentre dure la situació de pandèmia. “Ja que arriben molt tard a aquest plec de condicions que hauria d'haver estat per a abans de febrer almenys que arriben tard i bé amb un plec actualitzat a les noves condicions i no tard i malament”, ha remarcat Mas.

Pujar