25 de setembre de 2020 25/9/20

Compromís denuncia la falta de recursos i el "desmantellament" de la cooperació al desenvolupament

  • La coalició proposa activar el Consell Local de desenvolupament per a fomentar l'educació i la sensibilització en el municipi

El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha denunciat que el bipartit de les dretes ha desmantellat la cooperació al desenvolupament a la ciutat d'Alacant. 

En aquest sentit, Rafa Mas, regidor de la coalició ha afirmat que "PP i Ciudadanos tenen una regidoria de cooperació i migració que no té recursos, que no té personal i estan posant en perill tot el treball realitzat, totes les subvencions, tots els projectes de 2018, de 2019 i les de 2020 de les ONGDs, que són organitzacions xicotetes amb poc recursos i que utilitzen molt del seu temps per a treballar els països d'origen amb unes altres ONGS per a garantir els drets humans".

I és que la falta de personal i recursos de la Regidoria de Cooperació posa en risc els 18 projectes del 2018, més de 20 del 2019 i tota l'activitat del 2020.

Per això des de la coalició han proposat l'activació del Consell Local de Desenvolupament, un òrgan consultiu i de participació en matèria de cooperació internacional al desenvolupament i l'activitat del qual gira entorn de tres eixos: sensibilitzar, educació per al desenvolupament, i coordinar, finançar i llançar projectes de cooperació. 

"L'Ajuntament d'Alacant ha de sensibilitzar, ha d'educar per al desenvolupament, i ha de llançar i finançar nous projectes. La cooperació internacional vertebra els nous 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible i el bipartit ha d'anar més enllà que posar-se el pin i omplir-se la boca en xarrades sobre els ODS, ha de començar a aplicar-los de manera immediata a la nostra ciutat. Tenim una societat alacantina que és solidària, no permetem que l'Ajuntament no ho siga", ha afirmat Mas.

Pujar