17 de gener de 2021 17/1/21

Compromís per Alacant proposa la creació de carrers verds per a reduir la contaminació i augmentar el confort tèrmic

  El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament d'Alacant ha proposat la creació de carrers verds com una de les mesures per a lluitar contra l'emergència climàtica des del propi urbanisme de la ciutat. Aquesta mesura, que ja s'ha posat en marxa en algunes altres ciutats pot reduir la contaminació fins a un 30%,

  “La idea és generar a la ciutat carrers verds que siguen embornals naturals de carboni, amb plantes autòctones i adaptades al nostre clima. Aquesta mesura és una de les principals per a implantar a la ciutat un pla de xoc verd, on de carrer a carrer es planten arbres i arbustos, i fins i tot on siga possible, murs de verds en façanes o teulades”, ha explicat Rafa Mas, regidor de la formació progressista.

  Amb aquesta mesura, des de Compromís consideren que no sols s'ajudarà a revertir la desaparició de més de 4000 arbres dels carrers de la ciutat en els últims 5 anys, si no que també és el primer pas per a una ciutat més amable i sostenible, ja que aquests carrers són més agradables per a caminar per elles. Aquesta mesura ha d'incloure també iniciatives per a la conversió en zona de vianants i dinamització dels futurs carrers verds de la ciutat.

  La formació ha considerat que la desaparició d'arbres de la ciutat d'Alacant, denunciada per veïns de la ciutat, constitueix un exemple més de la deixadesa i incapacitat del Bipartit, i va en contra del que estan fent altres consistoris com el de Sant Vicent que vol aconseguir que els seus carrers compten amb un arbre cada 3 habitants o la Generalitat que plantarà 15 milions d'arbres en 10 anys.

  Des de Compromís han insistit que l'administració local ha de ser una de les més implicades en la lluita contra l'emergència climàtica i amb iniciatives com la implantació de carrers verds es redueix la contaminació, millora la qualitat de l'aire i ajuda a mitigar els efector produïts per aquesta crisis climàtiques. De fet la coalició ja va presentar al setembre del 2019 una declaració institucional per a instar l'Ajuntament que adoptara mesures urgents a nivell local per a lluitar contra la crisi climàtica. “Poc o res s'ha fet sobre aquest tema, per això des de Compromís continuarem proposant i fiscalitzant la labor del Govern Municipal en aquesta matèria.

  Pujar