14 d’agost de 2020 14/8/20

Compromís per Alacant considera inacceptable que el bipartit pretenga llavar la seua imatge i gestió de l'emergència social amb actes benèfics

Compromís per Alacant considera inacceptable que el bipartit pretenga llavar la seua imatge i gestió de l'emergència social amb actes benèfics - (foto 1)
  • Bellido: "Confonen caritat amb justícia social. Substitueixen la participació ciutadana per populisme, i a la Regidoria d'Acció Social per la de Festes, i enfaden encara més a les entitats veïnals i socials que han abandonat durant la crisi"

Compromís per Alacant ha considerat que l'intent d'institucionalitzar la caritat no pot ser l'alternativa d'una administració pública al fracàs de la seua resposta davant la dura emergència social.

Segons ha destacat Natxo Bellido, portaveu de la coalició, "veiem com el Bipartit, que menysprea la participació ciutadana i ha abandonat al teixit associatiu en la seua labor solidària, torna a temps pretèrits i pretén des del populisme més indecent tapar les seues vergonyes i fracassos".

Per part seua, Rafa Mas, regidor de la formació progressista ha indicat que “agraïm i valorem tota la labor solidària que el conjunt del teixit veïnal, associatiu i festiu de la ciutat està realitzant en aquests mesos, però el que no podem compartir és que el Bipartit pretenga tapar les seues vergonyes amb actes benèfics tan allunyats la seua funció de garantir drets, avançar en justícia social i garantir unes mínimes condicions de vida digna a totes les alacantines i alacantins. La duresa de la crisi, i la descoordinada i la seua desafortunada gestió social, haurien d'haver fet abstindre's a la dreta alacantina d'aprofitar-se de la vocació solidària del teixit festiu”.

Des de Compromís consideren que no són dies per a fotos, saraus o autobombos, ni es pot aprofitar la decepció col·lectiva de la no celebració dels Fogueres amb finalitats propagandístics. “Això és tan poc ètic i edificant com pagar publicitat en mitjans de comunicació per a intentar defensar la labor de Julia Llopis. No és acceptable, i és impropi de les polítiques d'inclusió social d'una administració socialment responsable; i més encara quan la responsable de la OMES està qüestionada per tota la ciutat" ha afirmat Mas.

Per això la formació progressista ha considerat no participar en l'acte benèfic, al que han afegit que tampoc acudeixen "per la solidaritat i proximitat amb les entitats que han expressat el seu desconcert davant aquesta recollida d'aliments”. “Això no significa que militants de la coalició puguen acudir acompanyant a les entitats festives que realitzaran hui les seues donacions des de l'impuls de la col·laboració i sensibilitat social", ha destacat Bellido.

A més des de la coalició progressista se sol·licitarà al Bipartit que informen amb transparència sobre el destí que donaran de les aportacions que, des de la millor de les voluntats, realitzaran al llarg del dia de hui el món de les Fogueres i del conjunt de la societat civil que participe.

Des de la coalició progressista conviden a Barcala a ser valenta i situar al regidor de festes, Manolo Jiménez, al capdavant de la OMES "Si creu que poden tapar els seus fracassos -ha afegit Bellido- a través del Sr. Jiménez que cessament d'una vegada a Julia Llopis, i pose al responsable de festes a liderar la resposta social municipal".

Pujar