elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La comèdia negra El pla arriba al paranimf de la UA amb Olympia Metropolitana

La comèdia negra El pla arriba al paranimf de la UA amb Olympia Metropolitana
  • Aquesta obra del dramaturg barceloní Ignasi Vidal, considerada una de les revelacions teatrals dels últims anys i que ha fet el salt a la pantalla gran, ja ha conquistat més de cent mil espectadors

  • La Universitat d’Alacant estrena amb aquesta obra, per primera vegada, un servei per a persones amb dèficit auditiu

MÉS FOTOS
La comèdia negra El pla arriba al paranimf de la UA amb Olympia Metropolitana - (foto 2)
La comèdia negra El pla arriba al paranimf de la UA amb Olympia Metropolitana - (foto 3)

 

La companyia teatral Olympia Metropolitana arriba demà dimecres 28 de febrer, a les 19 hores, al paranimf de la Universitat d'Alacant amb la seua aclamada comèdia negra El pla. Aquesta obra del dramaturg barceloní Ignasi Vidal, considerada una de les revelacions teatrals dels últims anys, ja ha conquistat més de cent mil espectadors a tot el món i va fer el salt a la pantalla gran el 2019. (Entrades: 8 euros). A més, la Universitat d'Alacant posa en marxa amb aquesta representació, per primera vegada, el nou servei per a persones amb dèficit auditiu gràcies a un conveni de col·laboració amb Hidraqua.

El pla presenta una història en la qual els protagonistes es despullen a poc a poc de les seues màscares socials per a portar fins al límit tot l'instint de supervivència i la noció de l'amistat. Bàsicament, és la història de la trobada de tres amics, tres col·legues de misèria, tres éssers del carrer que no semblen personatges de ficció: tots trobem diàriament persones com Ramon, Ximo i Andrade. Són éssers comuns en els quals ningú repararia, precisament perquè estem farts de veure’ls. Aquesta característica compleix una doble funció: que la riallada i la identificació cap a allò que veiem siguen sinceres i immediates, però també que el desenllaç ens resulte molt més impactant i dolorós. Aquesta proposta teatral sorprèn per la seua història i per la forma honesta i directa en la qual Ignasi Vidal ha sabut explicar-la. Trobem humor en el drama intern dels tres personatges arraconats socialment a causa de la crisi. Vidal ha construït uns personatges àcids i corrosius, i allò realment sorprenent de la funció és la seua perfecció formal, en la qual sembla que no ocorre res important, però tot avança imparable cap al final.  Intèrprets: Jordi Ballester, Diego Braguinsky i Àngel Fígols.

Ignasi Vidal

Dramaturg, director, actor i músic. Ha treballat al cinema i en la TV, però és en el teatre, i concretament en el teatre musical, on ha desenvolupat gran part de la seua carrera: Els miserables, Rent, Jesucrist Superstar, Spamalot o La bella i la bèstia són alguns dels musicals en què ha actuat. El 2015 va debutar com a director teatral amb El pla, de la qual és també autor. Va guanyar aquell mateix any el premi al millor off del 2015. L'èxit de públic i les bones crítiques van atraure l'interès de la productora Capitám Araña per a portar-la a la pantalla gran, on es va estrenar el 2019. Acaba de presentar, com a director, el musical Antoine, sobre la vida i obra d’Antoine de Saint-Exupéry, de la qual signa també el llibret.

Pujar