elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA celebra demà la reunió ordinària del Consell de Govern de febrer

  • Entre els temes de l’ordre del dia, la proposta d’investidura de William Thomson com a doctor honoris causa

El Consell de Govern de la Universitat d’Alacant celebra demà dimecres, 29 de febrer, la seua reunió mensual ordinària. La cita està prevista per a les 9.30 hores en primera convocatòria i a les 10.00, en segona. Com és habitual, estarà presidida per la rectora, Amparo Navarro, i tindrà lloc a la sala de juntes de l’edifici del Rectorat i Serveis Generals.

Durant la reunió s’anunciarà el Premi IGUALTAT-UA 2024.

Un altre dels temes destacats de l’ordre del dia és la proposta d’investidura d’un nou doctor honoris causa, el professor de la Universitat de Rochester William Thomson, reconegut acadèmic en el camp de l’economia.

Destacat tant per la seua faceta docent com investigador, Thomson va iniciar la seua formació acadèmica amb l’obtenció del Diplôme d’Ingenieur de l’Ecole Polytechnique a París el 1972, que va culminar amb el Ph.D. en Economia a la Universitat de Stanford el 1976. Posteriorment, va continuar amb la seua trajectòria professional a la Universitat de Minnesota, i el 1983 es va integrar en la Universitat de Rochester, on actualment exerceix el prestigiós càrrec d’Elmar B. Milliman Professor of Economics. La seua passió per compartir coneixements el va portar a ser professor visitant en institucions de renom com la Universitat de Harvard i la Universitat de Caen. El camp d’investigació del professor Thomson s’ha centrat en l’anàlisi axiomàtica i estratègica de l’assignació de recursos i és líder indiscutible en aquest subcamp de l’economia. Amb més d’un centenar d’articles en les publicacions de referència de tot el món i més d’una desena de llibres i monogràfics, ha dirigit més de cinquanta tesis. La seua vinculació amb la UA es remunta als anys vuitanta, sobretot amb el Departament de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica Aplicada de la facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, des d’on ha partit la proposta.

En cloure’s la sessió, si es considera oportú, s’emetrà una nota de premsa amb les qüestions més destacades.

Pujar