elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El catedràtic de la UA Nicolás Cuenca rep la beca d’investigació María Fernández Aguayo de l’Associació EsRetina

El catedràtic de la UA Nicolás Cuenca rep la beca d’investigació María Fernández Aguayo de l’Associació EsRetina
  • Dotada amb 25.000 euros, l’ajuda estarà destinada a un projecte d’investigació per a tractar amb CRISPR les distròfies hereditàries retinals, malalties que produeixen pèrdua de visió i ceguera

MÉS FOTOS
El catedràtic de la UA Nicolás Cuenca rep la beca d’investigació María Fernández Aguayo de l’Associació EsRetina - (foto 2)

El catedràtic de Biologia  Cel·lular de la Universitat d'Alacant i director del grup d'investigació  de Neurobiologia del Sistema Visual i Teràpia de Malalties  Neurodegeneratives” (NEUROVIS), Nicolás Cuenca, ha rebut la beca d'investigació  María Fernández Aguayo, atorgada per l'Associació  EsRetina. Aquesta entitat promou l'assessorament a pacients i familiars afectats per malalties que causen de ceguera, com també la investigació d'aquesta mena de patologies.

 Dotada amb 25.000 euros, Cuenca va rebre l'ajuda el dissabte passat,19 de novembre,  de la mà de la consellera de Presidència, Interior, Justícia i Acció Exterior del Govern càntabre, Paula Fernández, durant la celebració de la gala solidària organitzada a Torrelavega (Cantàbria) per EsRetina.

Aquesta beca d'investigació estarà destinada a un projecte d'investigació sobre noves teràpies gèniques per a tractar distròfies hereditàries de la retina. Les distròfies de retina són un grup de malalties degeneratives que es caracteritzen per una pèrdua progressiva de la visió.

En concret, el grup d'investigació NEUROVIS ha generat un ratolí que conté la mateixa  mutació que pateix una família càntabra de 70 cecs. Aquests pacients pateixen una distròfia retinal hereditària que produeix una distorsió dels discos externs dels fotoreceptors i la degeneració progressiva. Gràcies a aquest ratolí avatar, els investigadors de la UA estan estudiant l'evolució de la malaltia per tal d’idear una teràpia gènica amb CRISPR per a reparar la mutació. “La teràpia gènica de malalties  distròfiques és una realitat i la tècnica de CRISPR és molt prometedora per a conservar les restes visuals dels pacients i millorar-ne la capacitat visual”, destaca Cuenca.

Pujar