elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Biblioteca de la Universitat d’Alacant presenta el nou servei d’Usoteca

La Biblioteca de la Universitat d’Alacant presenta el nou servei d’Usoteca
  • Aquesta iniciativa, coneguda com a “biblioteca de les coses”, començarà l’activitat el 2024 i convida a la participació de la comunitat universitària

 

Una “biblioteca de coses” és un espai en el qual es poden sol·licitar préstecs temporals d'objectes quotidians amb utilitats molt diverses. D'aquesta forma, en lloc de comprar objectes per a usar-los de manera esporàdica o puntual, aquests es comparteixen en la comunitat universitària i, amb això, se n’amplia l’ús i es fan accessibles a un major nombre de persones. Amb el nom d'Usoteca, la Biblioteca Universitària de la Universitat d'Alacant presenta aquesta nova iniciativa, que prestarà servei a partir de 2024.

Amb aquesta mena de projectes es pretén la reducció de l'impacte ambiental causat per la compra d'instruments d’ús poc freqüent per part de particulars, com també la reutilització dels objectes que afavoreix l'economia circular.

El servei d’Usoteca es realitzarà, principalment, des de la Mediateca, però alguns materials es prestaran en la resta de biblioteques de la Universitat. Amb aquest projecte es pretén incrementar la tipologia d'objectes que ja es presten a les biblioteques, com ara portàtils, lectors de llibre electrònic o faristols, entre d’altres. Inicialment, es començarà amb préstec de materials de suport a l'aprenentatge i, posteriorment, s’ampliarà el rang d'objectes a eines i útils esportius, instruments musicals o qualsevol objecte que responga a les característiques descrites.

Per això, des de la Biblioteca Universitària de la UA conviden la comunitat universitària a participar en la iniciativa mitjançant la donació d'objectes que es tinguen a casa, que estiguen en bones condicions i l'ús dels quals siga poc freqüent. Per a més informació i com participar en la donació, es pot consultar la pàgina web de la Mediateca.

El servei d'Usoteca es crea gràcies a un conveni signat entre la Universitat d'Alacant i la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Sectors Productius, Comerç i Treball, i compta, a més, amb el suport de Commonomía i Territorio Empresa.

Pujar