elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Betlem de 'El Portalet' porta el Nadal al Barri antic d'Alacant: consulta quan visitar-ho

El Betlem de 'El Portalet' porta el Nadal al Barri antic d'Alacant: consulta quan visitar-ho
  • L'alcalde Luis Barcala explica que “la tradició belenista és rica en matisos i ofereix diferents visions com la que es pot apreciar en ple carrer Llauradors”

L'estil napolità del Betlem del Palau ‘El Portalet’, que munta la Junta Major de Germanors i Confraries de Setmana Santa i que ha sigut inaugurat aquest dissabte 2 de desembre, porta el missatge del Nadal al Barri antic d'Alacant.

L'alcalde Luis Barcala ha explicat durant la inauguració que “la tradició belenista és rica en matisos i ofereix diferents òptiques com la que es pot apreciar en ‘El Portalet’. Si l'any passat es va optar pel tradicional, en aquest s'ofereix una visió de com és un pesebre napolità”. Aquest, com ha precisat el president de la Junta Major, Alfredo Llopis, es caracteritza pel luxe en les vestidures de les principals figures, i l'ornamentació. Entre aquestes, les catifes i el conjunt d'elements que el completen. El primer edil ha estat acompanyat per la regidor de Festes, Cristina Cutanda, i integrants de la Corporació Municipal.

Llopis ha assenyalat que "la il·lusió, les ganes i el lliurament dels integrants de la Setmana Santa és el que fa que aquest Betlem s'haja convertit en imprescindible dins de les cites del calendari nadalenc".

Les figures són originals, i cedides per a l'ocasió, per l'imatger Juanjo Sevilla. Les imatges de Sant Joan i la Mare de Déu són propietat del mateix Sevilla. El Xiquet Jesús forma part del patrimoni de la Junta. Totes elles són de grandària natural i estan vestides amb vestidures cedides per les diferents confraries i germanors.

Completen el Naixement un conjunt de cessions realitzades pel Cabildo de la Cocatedral de Sant Nicolás, com un quadre al·lusiu al Dogma de la Immaculada, una Bíblia oberta pel passatge del Naixement de Jesús, i elements ceràmics com candelabros i un llavamans de rentada. Gerardo Estrada, director de l'Orquestra de Cambra ‘Virtuós Mediterrani’, ha interpretat al violí una selecció de nadales populars.

Es pot visitar, fins al 6 de gener, en el següent horari:

Dilluns: tancat

Dimarts: 18 a 20 hores

Dimecres a dissabte: 10.30 a 14 hores / 18 a 21 hores

Diumenges i festius: 10.30 a 14 hores

Pujar