elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alacant es postula com a port d'eixida permanent de The Ocean Race

Alacant es postula com a port d'eixida permanent de The Ocean Race
  • Ximo Puig ha assistit a l'eixida de la Volta al Món a Vela

Aquest diumenge ha arrancat a Alacant The Ocean Race, la Volta al Món a Vela, un esdeveniment esportiu que ha congregat a milers de persones en el port alacantí. Entre ells, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, qui ha assegurat que Alacant es postula com a port d'eixida permanent de The Ocean Race, una vegada aconseguida la pròxima edició que se celebrarà en 2026/27.

El cap del Consell ha parlat davant els mitjans de comunicació després d'inaugurar l'arrancada de la competició al costat del president de la regata internacional, Richard Brisius. Tots dos han enarborat les banderes d'Espanya i Cap Verd, els països que marquen l'inici i la meta de la primera etapa d'aquesta competició.

Ximo Puig junt a Richard Brisius
Ximo Puig junt a Richard Brisius

També han assistit les conselleres d'Innovació, Josefina Bueno, i d'Educació, Cultura i Esports, Raquel Tamarit, i la subdelegada de Govern d'Alacant, Araceli Poblador.

Prop de 10.000 persones han assistit a l'eixida, concentrant-se en les embarcacions que han posat rumb cap a l'Estret de Gibraltar per a dirigir-se al seu primer final d'etapa, situat a Cap Verd.

Posteriorment, passaran per Ciutat del Cap (Sud-àfrica), Itajaí (el Brasil), Newport (els Estats Units), Aarhus (Dinamarca), Kiel (Alemanya), la Haia (Països Baixos) i Gènova (Itàlia).

Pujar