elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alacant manté la Cavalcada dels Reis Mags reforçant les mesures de seguretat

Alacant manté la Cavalcada dels Reis Mags reforçant les mesures de seguretat
  • L'Ajuntament ampliarà i modificarà l'itinerari per a distribuir al públic al llarg del recorregut i evitar aglomeracions

  • El dispositiu especial incorpora les recomanacions del Consell com el control d'aforament a través de les cadires i l'ampliació del clos i de les zones precintades

L'Ajuntament d'Alacant manté la Cavalcada de Reis Mags per a la tard-nit del pròxim dimecres, dia 5, amb un ampli reforç de les mesures de seguretat, que venen a complementar totes les recomanacions dictades per la Conselleria de Sanitat per a la celebració del gran esdeveniment infantil del Nadal.

El regidor de Festes, Manuel Jiménez, ha explicat aquest dijous que el reforç de les mesures de seguretat que aplicarà l'Ajuntament està contemplat en una clàusula del contracte d'organització de la cavalcada que autoritza la modificació de les seues condicions per raons de salut pública.

Entre aqueixes mesures complementàries de les recomanacions de la Generalitat, l'Ajuntament procedirà a l'ampliació i modificació del recorregut de la cavalcada per a propiciar una distribució i dispersió proporcional del públic i evitar d'aquesta manera possibles aglomeracions en determinats punts del trajecte de la comitiva real.

L'edil de Festes es reunirà aquest cap de setmana amb l'empresa adjudicatària de la cavalcada i amb responsables de les àrees municipals implicades en el seu desenvolupament per a concretar els detalls d'aquest pla de seguretat. En aqueix dispositiu especial l'Ajuntament ja ha inclòs les recomanacions de la Conselleria de Sanitat com el control d'aforament a través de les cadires i l'ampliació del clos i perimetrado del recorregut amb nous precintes de seguretat.

Festa infantil de Nit de cap d'any davant l'Ajuntament

Així mateix, l'edil de Festes ha recalcat que la festa infantil de Nit de cap d'any que se celebra a les 11.00 d'aquest divendres en la Plaça de l'Ajuntament “compleix totes les indicacions dictades pel Consell i compta amb altres mesures que reforcen la seguretat d'aquest espectacle amb escenografia”.

Jiménez recalca que aquest espectacle infantil es desenvoluparà amb una reducció al 50% de l'aforament de la plaça amb un màxim de 500 persones, que romandran assegudes i separades per “grups bambolla” familiars. Per a accedir a la festa serà necessari presentar el passaport covid i l'ús de la màscara és obligatori. El recinte comptarà també amb inflables d'ús exclusivament ornamental i les seues portes s'obriran a les 10.00 hores.

Tancament provisional de trànsit

Amb motiu d'aquest espectacle infantil de Nit de cap d'any, la Policia Local procedirà al tancament al trànsit de la Plaça de l'Ajuntament des de les 9.00 a les 14.00 del divendres. En aqueix mateix tram horari també es prohibeix l'estacionament al carrer Rafael Altamira (càrrega i descàrrega). Per a aquest dispositiu es durà a terme un pretall al carrer San Telmo, cantonada amb la plaça Porta de la Mar, per a filtrar el trànsit rodat. També s'habilitarà un itinerari alternatiu d'eixida per Gravina-Paseito Ramiro-Juan Bautista Lafora i, igualment, el circuit format per María Josefa Agreda Muñoz i Alberola Romero estaran obertes a la circulació.

Pujar