elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La UA acull un seminari sobre la digitalització dels serveis socials d’atenció primària

La UA acull un seminari sobre la digitalització dels serveis socials d’atenció primària
  • El taller formatiu reuneix professionals de la salut i la tecnologia per a compartir experiències

MÉS FOTOS
La UA acull un seminari sobre la digitalització dels serveis socials d’atenció primària - (foto 2)
La UA acull un seminari sobre la digitalització dels serveis socials d’atenció primària - (foto 3)
La UA acull un seminari sobre la digitalització dels serveis socials d’atenció primària - (foto 4)

La Universitat d’Alacant (UA) ha acollit un taller formatiu per a reflexionar sobre els processos de digitalització en els serveis socials d’atenció primària i difondre experiències al voltant del desenvolupament de solucions digitals. L’obertura de l’esdeveniment, organitzat per la Càtedra Sistema Públic Valencià de Serveis Socials, ha sigut a càrrec del director d’aquesta, Víctor Manuel Giménez.

Dirigit, d’una banda, als responsables dels serveis socials d’atenció primària de la província d’Alacant i, per una altra, al personal supervisor i inspector de serveis socials de la direcció territorial d’Alacant de la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, el seminari ha comptat amb una taula redona en la qual s’han compartit diferents experiències sobre la digitalització dels serveis socials. El director de la Càtedra ha subratllat que les utilitats digitals en desenvolupament presentades durant la jornada «estan pensades no sols per a l’àmbit professional, sinó per al seu ús per part de la ciutadania».

El catedràtic de Tecnologia Informàtica i Computació de la UA i de la UA, Juan Manuel García, juntament amb l’educador social de l’Ajuntament d’Alacant, Rafael García, han presentat una plataforma digital anomenada «ContigoSocial» que aglutina serveis socials per a la ciutadania. A més, s’hi han exposat solucions digitals per als serveis socials rurals, a través d’una aplicació anomenada «SocialBot», amb la investigadora del Laboratori de Serveis Socials Vinaròs-Benicarló de la Universitat Jaume I de Castelló Vanesa Fernández.

Per part seua, els investigadors del laboratori de Serveis Socials de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Alejandro Rabasa i Kristina Polotskaya, han acostat els assistents a l’ús de l’eina per a monitorar infraestructures de serveis socials anomenada MOISES. El seminari ha comptat, també, amb una ponència al voltant de les llums i les ombres dels processos de digitalització dels serveis socials d’atenció primària, que ha sigut a càrrec del catedràtic de Treball Social de la UNED Antonio López.

La Càtedra Sistema Públic Valencià de Serveis Socials està adscrita al Departament de Treball Social i Serveis Socials de la UA i forma part de la xarxa de Càtedres Sistema Públic Valencià de Serveis Socials. Es tracta d’una xarxa de col·laboració entre la Vicepresidència Segona i la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge i la UA per a estudiar, promoure, produir i difondre coneixements sobre temàtiques relacionades amb el Sistema Públic Valencià de Serveis Socials.

Pujar