elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
CATÁSTROFE LIBIA

VÍDEO| Les impactants imatges captades per una ONG d'Algemesí que està salvant vides a Líbia

Les impactants imatges captades per una ONG d'Algemesí que està salvant vides a Líbia
Les impactants imatges captades per una ONG d'Algemesí que està salvant vides a Líbia
  • L'equip, compost per 12 voluntaris i tres gossos de localització de persones vives, es troba treballant en el centre de la ciutat de Derna, zona zero de la catàstrofe

Galeria de fotos
Les impactants imatges captades per una ONG d'Algemesí que està salvant vides a Líbia
Les impactants imatges captades per una ONG d'Algemesí que està salvant vides a Líbia

Les imatges que arriben des de Líbia són desoladores. Les inundacions han provocat la mort de milers de persones i moltes continuen desaparegudes davall dels enderrocs i les restes que han sigut arrossegats pel temporal.

Fins a la ciutat de Derna, zona zero de la catàstrofe, s'ha traslladat una ONG d'Algemesí per a ajudar en les tasques de rescat. L'equip, compost per 12 voluntaris i tres gossos experts en localització de persones vives treballen entre les restes del que eren edificis de 4 i 8 plantes, intentant trobar en les edificacions no inundats alguna possibilitat de vida.

Desafortunadament, fins al moment no ha sigut possible localitzar amb vida, però han anunciat que continuaran fins que quede completament descartada aquesta possibilitat en la zona.

L'ONG IAE ha sigut mobilitzada pel Ministeri d'Afers exteriors i Cooperació Internacional, Ambaixada de l'Estat de Líbia a Madrid.


Concretament, se'ls va mobilitzar el passat 12 de setembre per al treball de localització de víctimes en aquelles edificacions que han sigut destruïdes pel pas de l'aigua a conseqüència del trencament de dues preses.

Se'ls va traslladar informació que gran part d'aquests edificis han sigut inundats parcialment i pensen que en la part superior poden existir víctimes vives atrapades, necessitant materials i equips formats específicament per a aquesta mena d'intervencions.

Els voluntaris van viatjar dimecres passat fins a Líbia amb 800kg de material de rescat i de localització electrònica compost amb localització acústica i càmeres de visió per a espais confinats, així com material aquàtic per a poder treballar en aquelles zones on encara el nivell de l'aigua és elevat.

Els voluntaris d'IAE van amb l'objectiu de poder realitzar rescats de persones vives, però reconeixen la gran dificultat i les escasses possibilitats ja que el temps sempre va en contra de la supervivència.

Pujar