elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’obri a Algemesí un nou espai infantil per a facilitar la conciliació familiar

S’obri a Algemesí un nou espai infantil per a facilitar la conciliació familiar
  MÉS FOTOS
  S’obri a Algemesí un nou espai infantil per a facilitar la conciliació familiar - (foto 2)

  El dissabte passat es va iniciar un nou servei lúdic i gratuït destinat a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 12 anys amb una periodicitat setmanal: tots els dissabtes al matí al Casino Lliberal d’Algemesí. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Pla Corresponsables i té com a objectiu oferir oci i aprenentatge a la xicalla a través d’activitats i tallers fora d'horari lectiu alhora que ajudar a les famílies amb la conciliació.

  El dissabte, quasi 30 xiquetes i xiquets van poder desenvolupar experiments com el líquid newtonià o la làmpara de lava per apropar-se a la ciència i a la comprensió de fenòmens físics. En la pròxima cita, este dissabte 11, hi ha previstos diversos tallers: globotada, pintacares i jocs populars. No cal inscripció prèvia, però com hi ha aforament limitat a 30 places, l’accés és per ordre d’arribada. La informació de la programació anirà actualitzant-se a les xarxes socials municipals.

  Dins del Pla Corresponsables, l’Ajuntament d’Algemesí ofereix a través de la regidoria d’Igualtat múltiples serveis, com són les escoles conciliadores que tenen lloc al llarg de l’any, destacant les dues que estan en marxa actualment de dilluns a divendres:l’Escola Matinera en el Col·legi Ribalta de 8 a 9 hores i l’Escola Vespertina al col·legi Maria Auxiliadora de 17 a 18 hores.

  A més, també formen part del Pla altres iniciatives com l’Expo Fira Jove que va tindre lloc este Nadal o el nou cicle d’activitats que està desenvolupant la regidoria de Joventut tots els divendres a la vesprada, que combina tallers creatius amb classes de disciplines esportives i festes temàtiques amb DJ inclòs. “Estes activitats responen a les demandes transmeses pels correponsals jóvens i per ara han estat tot un èxit, amb una assistència rellevant de joves que necessitaven espais d’oci a la nostra localitat” ha declarat la regidora de Joventut, Palma Egido.

  El regidor d’Igualtat, Ximo Rosell, ha volgut destacar que “apostem per una administració local que es corresponsabilitza amb la ciutadania, responent a les necessitats de la seua població i fent ús dels recursos i instal·lacions públiques disponibles per a dur a terme activitats gratuïtes que posen la cura en el centre i possibiliten a les famílies una millor conciliació de la vida personal, familiar i laboral.”

  Pujar