elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antonio Llorente, visita Algemesí per a promocionar els pressupostos participatius

El secretari autonòmic de Participació i Transparència, Antonio Llorente, visita Algemesí per a promocionar els pressupostos participatius

  Es tracta de la primera edició dels pressupostos participatius, un projecte on els valencians decideixen de manera directa on invertir un pressupost de 125 milions de la Generalitat Valenciana. La ciutadania valenciana podrà participar de quatre formes: proposant projectes que tinguen àmbit autonòmic o comarcal, debatent, donant suport als projectes presentats i votant.

  “La intenció és fer una reflexió més enllà de la clau local, d’obrir la porta a la participació i que no es quede en unes votacions que tenen lloc cada quatre anys” ha declarat Antonio Llorente, el secretari autonòmic de Participació i Transparència. De fet, Posa un poquet de tuen la Comunitat és el lema d’aquesta primera edició, que convida a tota la ciutadania a implicar-se en la vida pública.

  Des d’Algemesí ja s’ha presentat una iniciativa: el Col·legi dels Maristes ha proposat un carril ciclopeatonal per unir Algemesí amb Alzira. “A nosaltres ens sembla fantàstic i animem a la ciutadania a que en faça més”, ha manifestat l’alcaldessa Marta Trenzano.

  Actualment la fase de presentació de projectes continua oberta fins al 30 de maig a través del portal https://gvaparticipa.gva.es/, després les iniciatives passaran per diverses fases fins a arribar a la votació final ciutadana que tindrà lloc al setembre, on es triara de manera popular i directa als projectes guanyadors.

   

  Pujar