elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

S’aprova a Algemesí el primer Pla local de Joventut

S’aprova a Algemesí el primer Pla local de Joventut

  Al plenari de finals d’octubre s’ha aprovat el Pla de Joventut 2022-2025, un nou document estratègic impulsat des de la regidoria de Joventut de l’Ajuntament amb l’objectiu d’identificar les directrius i mesures a seguir per a millorar la vida dels joves del municipi.

  Aquest Pla de Joventut incorpora noves propostes que es deriven de l'anàlisi de dos elements fonamentals: com viu actualment la joventut d’Algemesí (en diferents àmbits, com ara l'educació, l’ocupació, l'oci, l'habitatge o la salut) i com millorar les actuals línies d'actuació de l'Ajuntament tenint en compte l'opinió dels mateixos joves.

  El projecte s’estructura en sis línies d'acció: educació en valors i formació; ocupació i emprenedoria; oci i temps lliure; emancipació i vivenda; participació i voluntariat; prevenció i salut. A més, inclou un total de 32 objectius estratègics que es desenvolupen en més de 100 mesures que pretenen millorar la realitat juvenil del municipi.

  El Pla municipal de Joventut és fruit de la cooperació del personal tècnic especialitzat, la joventut i altres agents implicats com les associacions i els centres educatius. D'acord amb aquest plantejament, abans de redactar el document final, s'ha estudiat i dut a terme una anàlisi diagnòstica de la situació actual de la joventut del nostre municipi.

  Seguint amb la línia de la importància de l’empoderament i la participació de la joventut, destaquen  les nombreses enquestes i entrevistes dutes a terme així com la importància del I Fòrum Jove d’Algemesí. En la jornada del passat 21 d’octubre més d’un centenar de joves voluntaris varen debatre sobre formació, educació en valors, participació, oci educatiu, ocupació, habitatge, salut i traslladar les seues inquietuds i interessos a la Regidora de Joventut d’ Algemesí en la primera edició d’un fòrum que, a partir d’ara, es celebrarà anualment.

  A més, cal mencionar també la futura creació del Consell Local de la Joventut, on es continuarà implicant la joventut en la presa de totes les decisions que siguen rellevants per a ells i elles.

  En paraules de la regidora de Joventut, Palma Egido, “aquest pla naix d’una inversió a tots els nivells per consolidar un municipi on la població jove s'implique, adquirisca un paper protagonista i compte amb les eines per participar en la millora  de la societat.” A més, ha posat l’èmfasi en el fet que aquest estudi de la situació municipal en respecte als joves “posiciona Algemesí com un referents en matèria de Joventut.”

  Pujar