elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Presentació del llibre «L’estiu dels brivalls» de Francesc Viadel al Museu de la Festa

    L’escriptor, músic i sociòleg valencià, Rafa Xambó, serà l’encarregat de presentar el llibre guanyador del Premi Teodor Llorente de Novel·la Negra d’enguany, «L’estiu dels brivalls» de Francesc Viadel. L’acte serà demà, dia 15 d’octubre, a les 19h30 al Museu Valencià de la Festa.

    «L’estiu dels brivalls» és una història descarnada sobre l’infern que habiten els perdedors. Un text angoixant, sense concessions de cap mena, que submergeix al lector en una atmosfera carregada de violència i perills. A través de la vivència del jove Marc Lloret, l’autor ens endinsa en les vicissituds dels jornalers agrícoles en l’atur subsidiat per l’Estat durant la desfeta econòmica de finals dels anys vuitanta. L’acció transcorre en la comarca de La Ribera, on els seus personatges malden per sobreviure als seus naufragis personals.

    Amb aquest mural ferotge sobre les conseqüències devastadores de les desigualtats socials, Francesc Viadel torna a la novel·la vint anys després de la publicació de «Terra», que va obtenir el premi de narrativa Blai Bellver l’any 2001. Francesc Viadel (Algemesí, 1968) és escriptor, periodista, sociòleg i professor universitari. La seua activitat com a docent la compagina amb nombroses col·laboracions en premsa, ràdio i televisió. Els darrers anys ha estat columnista de mitjans com Nosaltres La Veu i Nació Digital. A més és autor de nombrosos llibres d’assaig polític així com de poemaris.

    Pujar