elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Es presenta el cartell anunciador de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí

Es presenta el cartell anunciador de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí
  MÉS FOTOS
  Es presenta el cartell anunciador de les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí - (foto 2)

  Este matí s’ha presentat al Saló de plens de l’Ajuntament d’Algemesí el cartell que ha guanyat el concurs i que anunciarà les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí (Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO) d’este 7 i 8 de setembre. En l’acte han participat representants de l’Ajuntament, el Patronat, el Museu Valencià de la Festa i la Basílica de Sant Jaume.

  Es tracta d’un disseny minimalista en el qual destaca la silueta de la Mare de Déu de la Salut coronada per una composició zenital de les muixerangues d'Algemesí. L’autor Francisco Javier Andreu és de Torrent, llicenciat en Belles Arts i professor d'Educació Plàstica, Visual i Audiovisual i de Dibuix tècnic. Andreu ha obtingut el primer premi en concursos de cartells de tota Espanya i en aquest 2022 ha sigut el guanyador en els certàmens de Teruel, El Ejido, Lastres, Jaén i Algemesí.

  Segons l’autor en la seua obra destaca el blanc lluminós, simulant l'eixida de la foscor en la qual totes i tots, celebracions incloses, ens vam veure immersos durant aquests dos últims anys a causa de la pandèmia. Sobre la imatge, la resplendor que envolta la corona de la Verge està format per figures masculines i femenines de les dues muixerangues d'Algemesí, simulant la força i la unitat de la pinya humana que protegeix l'alçament de les torres.

  El jurat que va avaluar les 35 propostes la setmana passada va estar presidit per l'alcaldessa Marta Trenzano i compost per Pere Blanco, regidor de Cultura; Edgar Bresó, regidor de Turisme; Javier Bueno Morcillo, artista digital i dissenyador 3D; Carmen Martínez, llicenciada en Belles Arts i guanyadora d’un cartell de la Setmana de Bous i Inmaculada Ramírez Adam, llicenciada en Belles arts i professora de Dibuix. Va exercir com a secretari del tribunal Julio Blasco Nàcher, director del Museu Valencià de la Festa. S’ha declarat primera finalista a la proposta presentada per Juan Vilches Adam d'Algemesí i segona finalista la presentada per Cristóbal Aguiló de Múrcia.

  Dos anys després, després del parèntesi que va suposar la celebració del X aniversari de la declaració de la UNESCO celebrat el passat 8 de desembre, tots els rituals i danses de la processó tornaran a convertir els carrers d'Algemesí en un museu viu de tradició valenciana, convertida ja en una tradició de tota la humanitat.

  Pujar