elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Patronat i el Consell Assessor de la Festa decideixen suspendre les processons de la Mare de Déu de la Salut d´Algemesí

El Patronat i el Consell Assessor de la Festa decideixen suspendre les processons de la Mare de Déu de la Salut d´Algemesí

  Les Festa de la Mare de Déu de la Salut –reconeguda com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat- no es celebrarà l’any 2020. Així ho ha decidit el Patronat i el Consell Assessor de la Festa atenent als criteris de compliment de les normes sanitàries establides per la crisi sanitària causada per la pandèmia provocada pel coronavirus Covid-19.

  La Festa de la Mare de Déu de la Salut és una joia de les tradicions valencianes que s’han mantingut vives a Algemesí al llarg de la història. Una festa en la qual cada any participen al voltant de dos mil persones com a integrants en les processons.

  Es tracta de tres processons que tenen lloc els dies 7 i 8 de setembre que incorporen al llarg de quinze hores de processons tot un seguit de representacions i balls pels carrers de la ciutat. Segurament les Muixerangues són les més conegudes, no obstant això, també hi destaquen representacions dels Misteris i Martiris, els balls dels Bastonets, els Pastorets, la Carxofa, els Arquets, les Llauradores i els Tornejants. Els Volants són els que porten l’anda de la Mare de Déu.

  El comunicat oficial del Patronat i Consell Assessor diu així:

  “Finalitzada la Fira de Sant Onofre, comencen a organitzar-se els darrers preparatius de les Festes de la Mare de Déu de la Salut. Son habituals les reunions entre els participants, es fixen les dates dels últims assajos, es concreten les actuacions prèvies ... Desgraciadament l’ordre del dia de la reunió celebrada ahir, del Patronat i del Consell Assessor de la Fundació que organitza la Festa, era un altre. Després de fer memòria de Joan Fermí Teruel i Barberà, es tracta la eventual suspensió de la Festa enguany. Les reflexions fetes durant la reunió foren molt paregudes i es poden resumir en que, enguany, no era possible fer la Festa, per que calia donar acompliment a les normes sanitàries establides com a conseqüència del COVID-19 i, per tant, queda decidit que Festa queda suspesa. La tradicional novena i la Missa major es faran amb un format similar al que s’han fet les retransmissions de la Festa del Corpus i de la Setmana Santa. El 7 i 8 de setembre i els actes previs es viuran d’un altra manera i amb l‘esperança de fer la Festa només puga ser possible”.

  Pujar