elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els partits valencianistes d’Algemesí tornaran a concórrer units a les eleccions

  • Lorena Calatayud informà ahir a l’assemblea conjunta que no serà la cap de cartell en les properes eleccions

En el dia d’ahir les formacions polítiques M+S ALGEMESÍ, COMPROMÍS i ERPV celebraren una assemblea conjunta de militants i simpatitzants per decidir la millor estratègia política per a les eleccions de maig de 2023. Totes tres, i per unanimitat dels assistents, decidiren renovar l’entesa que des de les eleccions de 2011 s’ha conformat, i continuaran concorrent a les eleccions en una candidatura unitària, ja que els últims dotze anys han estat els més fructífers del valencianisme polític d’Algemesí després de passar una travessia del desert on es quedaren sense cap representant.

L’assemblea l’encetà la secretària local de COMPROMÍS Lorena Calatayud explicant el sorprenent inici de la legislatura, legislatura en la qual “Trenzano decidí impedir un autèntic govern progressista i d’esquerres optant per incorporar a Ciudadanos al govern i deixant-nos fora a nosaltres. D’eixa manera comprava voluntats i s’assegurava no complicar-se la vida treballant poc. Des de temps d’IPA Algemesí no ha comptant amb una equip de govern realment transformador i progressista”.

La regidora Júlia Andrés, militant d’ERPV, va fer referència a algunes de les quasi quaranta iniciatives aportades al plenari, “propostes que sistemàticament, pel fet de fer-les nosaltres, són votades en contra, encara que siguen de sentit comú, com en el cas de la defensa del Xúquer, o com el cas de bonificar l’IBI a les instal·lacions d’autocosum, tal i com fan tots els ajuntaments progressistes”. La regidora també destacat les incoherències de l’actual govern que “es declara feminista però acomiada a les treballadores més vulnerables, les del servei de neteja, que ara treballen fent el mateix per una empresa privada, però cobrant menys”.

Per la seua banda Josep Bermúdez, de M+S ALGEMESÍ, agraí el treball als regidors i regidores d’aquesta legislatura i destacà que MÉS COMPROMÍS ha estat l’únic grup coherent, i l’únic grup que realment ha defensat polítiques progressistes a Algemesí, ja que ha dit “dissortadament el grup d’EU s’autoconcep sols com un satèl·lit del PSOE, cosa que ja castigà l’electorat deixant-los en la meitat de representació. En aquesta legislatura no han servit per transformar Algemesí, i per tant, si en la propera volem transformar-lo i que no retrocedisca, el valencianisme que representem és imprescindible.”

Per últim, l’actual cap de llista del valencianisme algemesinenc, Lorena Calatayud, va anunciar a la militància de tots tres partits que després d’aquests quatre anys de treball intens tant en l’ajuntament com a nivell professional ella no encapçalaria de nou les llistes: “Per suposat que continuaré treballant en el projecte en el lloc que la militància considere millor, estem en un moment molt important, hem d’evitar que la dreta, amb el suport de l’extrema dreta, governe Algemesí, i el millor és que obrim un procés participatiu per a decidir quin és el millor candidat o candidata per a renovar eixe impuls de transformació que sempre hem representant. L’important càrrega de treball professional que tinc m’impedeix dissortadament continuar desenvolupant eixe paper, però tenim un gran col·lectiu de gent on hi ha tant gent veterana com novella que pot fer perfectament eixe paper.”

Durant el proper mes de novembre s’obrirà un procés participatiu per a escollir, democràticament, tant la persona que encapçalarà per quarta legislatura consecutiva aquesta candidatura conjunta, com per a escollir les línies programàtiques i la imatge que serviran per encarar les noves eleccions.

Pujar