elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Oficina Verda de l’Ajuntament d’Algemesí assisteix a 206 famílies durant l’any 2021

L’Oficina Verda de l’Ajuntament d’Algemesí assisteix a 206 famílies durant l’any 2021

  L’Oficina Verda és un servei d’assessorament que s’ofereix a la ciutadania i les empreses per a ajudar a reduir la factura energètica, lluitar contra la pobresa energètica i millorar l’eficiència energètica amb l’objectiu final de reduir l’impacte i les emissions de CO2.

  Aquesta oficina naix en maig del 2017 amb la signatura del conveni amb l’Àrea d’energia del Consorci de la Ribera, entitat coordinadora d’aquesta iniciativa que també existeix a altres municipis. En Algemesí, està ubicada a l’Ajuntament i el seu horari d’atenció al públic és els dimecres d’11 a 14 hores.

  Entre les seues competències més usuals es troben optimitzar el subministrament d’energia elèctrica i gas natural, la contractació de tarifes regulades, revisar la contractació existent d’assegurances innecessàries, la tramitació del bo social, i l’assessorament sobre energia solar.

  Les principals actuacions que s’han realitzat durant el 2021 quant a projectes d’energia sostenible han estat les gestions de la subvenció del IVACE per a instal·lar punts de recàrrega de vehicles elèctrics i la preparació del conveni de col·laboració amb la UPV per a la realització d’auditories energètiques en empreses del municipi.

  Pel que respecta a l’atenció al ciutadà, el principal eix de funcionament del servei prestat en l’Ajuntament, durant l’any passat s’han ates un total de 206 famílies d’Algemesí. Concretament, cal destacar que s’han realitzat 239 d’accions relacionades amb l’optimització de subministraments elèctrics, la tramitació d’un total de 251 gestions del Bo social, entre les quals hi ha 91 sol·licituds noves d’aquesta ajuda per a famílies vulnerables amb el que s’estima que s’ha produït un estalvi anual de 28.227,00 euros.

  A més, cal tenir en conter que els usuaris que han acudit a l’Oficina Verda en anys anteriors per reduir la despesa energètica, i que continuen estalviant hui en dia, no estan comptabilitzats en les dades del 2021, ja que només es reflecteix l’estalvi que s’inicia en el mateix l’any.

  Pel que fa a les propostes de projectes per aquest 2022 es prioritza la rehabilitació d’edificis públics i privats per millorar la seua eficiència energètica i el foment d’instal·lacions d’autoconsum així com continuar amb la reducció de la factura energètica de la ciutadania i dels autònoms i PIMEs.

  Àngel Ferrer, regidor de Transició Ecològica, ha declarat que “des de la nostra regidoria tenim com a eix principal oferir serveis com l'oficina verda que milloren l'estalvi i l'empremta mediambiental que tenen els veïns i veïnes del nostre poble.”

  Pujar