elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Algemesí gaudirà d’unes Festes de la Mare de Déu de la Salut adaptades a la situació sanitària

Algemesí gaudirà d’unes Festes de la Mare de Déu de la Salut adaptades a la situació sanitària

  Com ja s’anava avançant en la reunió celebrada el 17 de juny pel Patronat de la Festa i després de la reunió definitiva d’ahir dia 26 d’agost, tots els integrants de la Festa han acordat la programació d'una sèrie d'actes centrats sobretot en el 7 i 8 de setembre que possibilitaran celebrar els dies grans de la nostra ciutat sempre respectant les mesures sanitàries de seguretat.

  El pròxim diumenge, dia 29, s’encetaran les festes d’enguany amb la tradicional novena a la Mare de Déu que se celebrarà, com és habitual, davant de la Capella de la Troballa i conclourà, el dia 6 de setembre, amb la representació dels Misteris i Martiris. Precedint la novena, el mateix dia 6, l’Escola musical de Tabal i Dolçaina presentarà a les 20 h el CD Música, tradició i patrimoni de la festa de la Mare de Déu i l’exposició Els gèneres de la música tradicional per a dolçaina i tabalet al Museu de la Festa. A més, al finalitzar l’última novena el poble algemesinenc gaudirà de la Nit del Retorn a les portes de la Basílica de Sant Jaume.

  El dia 7 tindrà lloc el Cant de Vespres però, enguany, se celebrarà en la plaça Major, fora de la Basílica, on hi haurà previst un altar que presidirà la celebració i cadires, a la distància corresponent, per tal que puga assistir més gent. En acabar les vespres tindrà lloc al Parc Salvador Castell el concert de la Societat Musical Algemesí que en aquestes festes s'ha acordat que siga el dia 7 - en lloc del dia 6, com és habitual - al finalitzar les vespres ja que, posteriorment, no podrà celebrar-se la Processó de les Promeses.

  El dia 8, després de la missa de les 8 h del matí, la Mare de Déu de la Salut recorrerà els diferents carrers de la ciutat amb un vehicle condicionat per a aquest fi. A la vesprada, aprofitant l'altar de la Plaça Major, tindrà lloc a les 19h30 la celebració de la Missa Major en honor a la Mare de Déu. En finalitzar la missa cada ball oferirà a la patrona una representació del seu ritual. La Mare de Déu presidirà, des de l'altar, totes les celebracions religioses que tinguen lloc en la plaça Major els dies 7 i 8 de setembre. A més, les nits del 6 i 8 de setembre, hi haurà castells d’artifici per a acompanyar les vetlades.

  El programa acordat alterarà la programació habitual, però permetrà a la ciutat d'Algemesí retre homenatge a la Mare de Déu de la manera més digna possible. Es pot consultar de manera completa i detallada a la pàgina web oficial del Patronat de La Festa:  https://www.festapatrimonialgemesi.com/programa

  Els actes d'enguany, pel motiu del COVID-19, han estat organitzats pel Patronat de la Festa, és a dir, pels quatre barris. El torn no corre, de forma que l'any que ve, el 2022, serà el barri de Santa Bàrbara qui organitzarà la Festa.

  Pujar