elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Algemesí convoca unes ajudes de fins a 500 euros per l’estalvi d’energia amb panels fotovoltaics

  La regidoria de Medi Ambient llança una innovadora proposta d’ajudes per a consumidors d’energia solar que hagen reduït la seua despesa dins del Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible de l’Ajuntament d’Algemesí.

  Amb un pressupost de 50.000 euros, es tracta d’una iniciativa insòlita per beneficiar a aquells domicilis d’Algemesí que a través de la producció d’energia elèctrica fotovoltaica hagen vist disminuïda la seua emissió de carboni. Podran ser beneficiaris de les ajudes, que ascendeixen fins a 500 euros per instal·lació, les persones propietàries de l’immoble, les comunitats de propietaris dels edificis i les associacions benèfiques, religioses o sense ànim de lucre.

  A més, cal tindre en compte que les actuacions, per a ser subvencionables, hauran de comptar amb una instal·lació fotovoltaica amb una data de sol·licitud de llicència i/o declaració responsable d’almenys 6 mesos. La reducció de la despesa energètica s’ha de justificar comparant el consum anterior a la instal·lació amb el consum posterior per demostrar la reducció que s’ha produït. Per tal que les condicions es puguen aplicar a més usuaris, es pot escollir si comptabilitzar el consum anterior i posterior amb una referència de 6 mesos o d’un any natural.

  Les persones beneficiaries de l’ajuda percebran la quantitat econòmica per Kwh de reducció d’energia elèctrica. És a dir, l’import màxim d’aquesta ajuda en modalitat interanual dependrà de la reducció que s’acredite. Les quanties estan especificades per trams de KWh consumits a les bases. En paraules de l’alcaldessa Marta Trenzano “aquest és un exemple d’una política pública justa i incentivadora perquè garanteix que rebrà major ajuda qui més energia estalvie.”

  El regidor de Medi Ambient, Àngel Ferrer, ha explicat que “l’ajuntament d’Algemesí està adherit al Pacte de les Alcaldies, sent uns dels objectius fonamentals d’aquest la reducció de les emissions de C02 en l'horitzó 2030. És per això que dins d’este paradigma de descarbonització estem desplegant una sèrie d’iniciatives per fomentar la reducció del consum d’energia i a més que aquesta siga, en la major part possible, procedent d’energia renovable.”

  Per a conéixer la documentació a aportar i tota la informació es poden consultar les bases així com el formulari de sol·licitud al Catàleg de tràmits de la Seu electrònica de l’Ajuntament d’Algemesí (https://sede.algemesi.es/eAdmin/Registrar.do?action=infoTramite&tipoReg=311)

   

  Pujar