elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Algemesí i la ciutat de Kozhikode (Kerala, l'Índia) organitzaran la IX Assemblea General de Ciutats Patrimoni Immaterial de la UNESCO

Algemesí i la ciutat de Kozhikode (Kerala, l'Índia) organitzaran la IX Assemblea General de Ciutats Patrimoni Immaterial de la UNESCO
  • El congrés tindrà lloc a la ciutat índia del 10 al 14 de novembre

MÉS FOTOS
Algemesí i la ciutat de Kozhikode (Kerala, l'Índia) organitzaran la IX Assemblea General de Ciutats Patrimoni Immaterial de la UNESCO - (foto 2)

La ciutat de Kozhikode acaba de presentar la IX Assemblea Internacional de ICCN (Inter-City Intangible Cultural Cooperation Network) en la qual van participar diverses autoritats de l'estat de Kerala i de l'Índia.

José Javier Sanchis Bretones, en qualitat d'alcalde d’Algemesí i president de l'entitat, i Julio Blasco, director del Museu de la Festa i secretari general de l'organització, van enviar una salutació a la comunitat internacional convocant-los a participar en el pròxim esdeveniment. Aquest va ser emés durant la gala de presentació de la IX Assemblea en Kozhikode juntament amb el vídeo promocional de la Festa de la Mare de Déu 2023. El govern de Kerala ha inclòs el vídeo d'Algemesí en la promoció internacional de l'assemblea, la qual cosa, en paraules de José Javier Sanchis, representa un nou impuls internacional per a la ciutat d'Algemesí i les seues tradicions.

La ICCN és una organització internacional de governs locals i institucions culturals, de la qual formen part 31 estats, 29 ciutats i 34 associacions. La presidència d'aquesta institució l'ostenta, fins a finals d'enguany, l'Ajuntament d'Algemesí, amb seu situada en el Museu Valencià de la Festa.

L'objectiu principal de la Institució és la protecció del patrimoni cultural immaterial a tot el món i el foment del desenvolupament local sostenible. A més, també persegueix aconseguir la pau cultural mitjançant l'enteniment mutu i el diàleg intercultural entre les diferents poblacions que formen part.

El Museu i l'Ajuntament formen part de la ICCN des de la declaració de la Festa de la Mare de Déu de la Salut com a Patrimoni Immaterial de la UNESCO el 2011, i han portat la nostra cultura local a les assemblees realitzades a Gangneung 2012 (Corea del Sud); Dubrovnik 2013 (Croàcia); Isfahan 2014 (l'Iran); Eslovàquia 2015; Sicília 2016 (Itàlia); Pekin 2017 (Xina); Algemesí 2018; Beith Sahour 2019 (Palestina), Samarcanda 2022 (Uzbequistán) i Caltagirone 2022 (Sicília, Itàlia).

L'organització del 2018 va recaure a Algemesí i es va celebrar amb gran èxit durant les festes de setembre. En aquella edició, el comité general va decidir que la presidència i la secretària de l'organització passaren de Gangneung (Corea) a Algemesí.

El Museu, com a seu del Secretariat, ha organitzat les assemblees de 2019 en Betih Sahour (Palestina) i 2022 en Calragirone (Sicília). L'Assemblea General 2020 que havia de realitzar-se a Corea de Sud va quedar ajornada per la Covid, realitzant-se en línia al novembre de 2021. En aquests moments, Algemesí està preparant la pròxima, que tindrà lloc a l'Índia durant el mes de novembre.

Pujar