elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Algemesí celebra la Setmana del Poble Gitano amb art contemporani

Algemesí celebra la Setmana del Poble Gitano amb art contemporani
  • “Bronce y sueño” revisa la història del poble gitano a Algemesí a través de fotografies, performances i la sèrie “Cantaores” d'Inma Coll

MÉS FOTOS
Algemesí celebra la Setmana del Poble Gitano amb art contemporani - (foto 2)

La Sala d’Exposicions Municipal d’Algemesí, situada en el Casino Lliberal, acull l'exposició “Bronce y Sueño”: Art i Cultura Gitana Contemporània, organitzada per l'Ajuntament d'Algemesí i les diferents associacions del poble gitano: Nuevo Amanecer Gitano, Asociación Gitana Pastor i Familias Gitanas y Vecinos del Raval.

Esta exposició establix un vincle entre l'art contemporani, la fotografia i la imatge en xarxes socials a través de les quals es canalitza la cultura gitana actual. L'Ajuntament d'Algemesí, sempre en l'avantguarda en projectes d'integració i mediació artística, celebra en el seu espai d'art, durant una setmana, diferents accions i performances que busquen l'apoderament, admiració i convivència de la diversitat cultural de la nostra comunitat com alguna cosa a promoure i reivindicar.

L'exposició compta amb una instal·lació fotogràfica que integra les “imatges de la memòria” de la història del poble gitano a Algemesí i instantànies de la vida quotidiana en la societat actual. Algunes d'estes imatges apareixen monumentalitzades sobre lona, fruit d'un treball realitzat per l’Associació de Fotoaficionats d'Algemesí.

La mostra es completa amb una selecció de fotografies de Ximo Bueno, documentalista visual de la vida cultural d'Algemesí, i que captura els moments de ball, cante i celebració del poble gitano en l'espai públic i privat.

Este itinerari culmina amb la participació de la gran artista Inma Coll, que fa un homenatge al poble gitano amb una sèrie de retrats dedicats al flamenc a través de personatges intergeneracionals i anònims plens d'expressió i vivor.

L'artista adapta el seu estil visceral a l'emoció intensa que transmet el cant flamenc. L'exposició podrà visitar-se fins al diumenge que ve, 14 d'abril, i comptarà amb la performance “Ponte flamenca”, el dijous 11 i divendres 12 al matí, amb l'objectiu de potenciar l'apoderament i previndre la violència contra les dones.

Pujar