Castellano

‘Passeig Belcaire’: així es diu la ruta que uneix Alfondeguilla i la Vall d'Uixó

‘Passeig Belcaire’: així es diu la ruta que uneix Alfondeguilla i la Vall d'Uixó
  • Fa deu anys es va realitzar la primera fase d'un projecte que s'ha demostrat necessari: un riu de gent l'usa cada dia per a fer esport

El passeig que uneix Alfondeguilla i la Vall d'Uixó ja té nom: ‘Passeig Belcaire’. Després de deu anys des que va començar a construir-se aquest projecte de connexió entre les localitats veïnes, l'Ajuntament d'Alfondeguilla, després d'aprovar-lo en ple, ha posat nom a aquest vial que cada dia usen centenars de persones de tots dos municipis per a practicar esport.

Així, aprofitant les Festes Patronals d'Alfondeguilla en honor a Sant Bartolomé i San Francisco Javier, aquest matí s'ha realitzat la primera caminada fins al Paratge de Sant Josep on els alfondeguilleros han gaudit d'un esmorzar de germanor.

L'alcalde, Salvador Ventura, ha assegurat que “el Passeig Belcaire és, al costat del menjador escolar, la canalització del brollador de l'aigua fins al depòsit, i el pacte entre regants i Ajuntament per a tindre més i millor aigua, l'obra més important que s'ha fet en els últims anys”.

“Cada dia un riu de gent aprofita el passeig per a fer esport i aquest fet demostra que era un projecte absolutament necessari”, ha continuat.

En l'inici i la finalització del passeig han participat diferents alcaldes i conselleres, tant del PP com del PSOE, no obstant això, “a Alfondeguilla hem de lamentar que Compromís votara en contra del passeig, però sí que va donar suport al nom”, la qual cosa per a Ventura és “una incongruència d'un partit que mai va veure necessari aquest projecte. Però el temps no els ha donat la raó perquè malgrat la seua oposició, cada vegada és més la gent que l'utilitza diàriament”.

Il·luminació en el passeig

L'Ajuntament instal·larà il·luminació en el passat per a dotar de major seguretat a la zona i que la gent puga passejar també quan fosquege. Per a això, el consistori destinarà els 34.000 euros del Pla Reactivem Castelló de la Diputació provincial per a iniciar la primera fase d'il·luminació del Passeig Belcaire.

Un projecte de quatre fases

El ‘Passeig Belcaire’, de quasi 3 quilòmetres, va començar a ser una realitat l'any 2010 després de la insistència de l'alcalde d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, perquè la Generalitat Valenciana construïra un passeig que connectara amb la Vall d'Uixó i dotara de seguretat a les persones que diàriament usaven el voral de la carretera per a practicar esport.

En 2011, amb la signatura d'un protocol entre l'administració valenciana i els ajuntaments de la Vall d'Uixó i Alfondeguilla, arrancava un projecte que s'ha realitzat en quatre fases i en el qual han col·laborat, per a la seua construcció, tres consellers d'Infraestructures, dues d'elles de la Vall d'Uixó, Isabel Bonig i María José Salvador; i els alcaldes d'Alfondeguilla, Salvador Ventura, i de la Vall d'Uixó, Óscar Clavell i Tania Baños.

Aquest passeig rememora el camí que antigament usaven diàriament els veïns d'Alfondeguilla per a anar caminant a treballar a la Fàbrica Segarra. Allò que va començar sent una necessitat per als veïns d'Alfondeguilla, és hui una realitat amb un passeig ciclopeatonal que diàriament usen hui dia centenars de persones per a practicar esport.

Pujar