Castellano

Els bombers rescaten a 3 senderistes perduts a Alfondeguilla

Els bombers rescaten a 3 senderistes perduts a Alfondeguilla
  • Dues dones i un home s'havien desorientat a boca de nit a la Serra d’Espadà

El Consorci de Bombers de la Diputació de Castelló ha rescatat aquest diumenge a la nit a un grup de tres excursionistes que s'havien perdut en les muntanyes del terme municipal d'Alfondeguilla.

Es tractava d'un grup de dues dones i un home que s'havien desorientat a boca de nit en aquest municipi castellonenc al parc natural de la Serra d’Espadà.

Els bombers van acudir al seu rescat a les 19 hores, poc després que sol·licitaren ajuda i des del primer moment disposaven de la seua localització, en la zona del vèrtex de la Nevera de Castro, en la part alta de la muntanya.

Fins allí es van mobilitzar efectius del parc de la Plana Baixa, que van donar amb ells poc abans de les 21 hores, quan els bombers els van baixar amb el seu vehicle.

Els serveis d'Emergència recomanen planificar bé les rutes de senderisme i el seu temps de duració, especialment si es realitzen a la vesprada, ja que amb l'arribada de la tardor l'ocàs se situa poc després de les 18 hores.

A més, cal tenir en compte que amb la baixada de les temperatures, passar una nit al ras pot suposar suportar mínimes de fins a 8’7 graus, com les viscudes aquest diumenge de matinada a Alfondeguilla.

Pujar