Castellano

Alfondeguilla aprova el pressupost per a 2024 amb importants inversions que milloren la qualitat de vida dels veïns

Alfondeguilla aprova el pressupost per a 2024 amb importants inversions que milloren la qualitat de vida dels veïns
  • Els comptes inclouen millores en camins rurals i vies públiques, manteniment del col·legi públic o la piscina municipal

L'Ajuntament d'Alfondeguilla ha aprovat els pressupostos per a 2024, uns comptes que ascendixen a 707.750 euros i inclouen inversions importants per a millorar la qualitat de vida dels veïns.

Així, l'ajuntament invertirà amb recursos propis en el condicionament de la via pública del Castellet, la pavimentació del camí del pou de l'Assut, adequació dels camins danyats per les pluges o la modificació de la xarxa de mitjana tensió en l'accés a la localitat.

L'alcalde, Salvador Ventura, ha explicat que en estos comptes “recollim les inquietuds que els veïns ens transmeten”.

El pressupost també inclou una partida per al mantenint del col·legi públic Castro, la conservació de la xarxa de clavegueram i de proveïment d'aigua potable, per a la conservació del cementeri, camins i vies públiques, a més de la piscina municipal.

Alfondeguilla compte, a més, amb una aportació de 202.500 euros en dues anualitats del Pla Diputació Impulsa, una ajuda que “esperem destinar en obres de rellevància per al municipi d'Alfondeguilla, intentant portar acabe les inquietuds que la gent ens transmet”.

Més sòl urbà i nou bulevard

Així mateix, Ventura vol consolidar este 2024 les normes subsidiàries que “ens obriran noves portes al municipi d'Alfondeguilla, amb nou sòl urbà que tanta falta fa perquè la gent jove no haja de marxar-se a viure a altres poblacions”.

L'alcalde ha explicat la seua intenció de connectar amb un bulevard l'avinguda Betxí i el carrer Major. D'esta manera, els veïns no hauran de donar tota la volta a la població i permetrà dotar d'una zona verda i de noves instal·lacions per als més xicotets a este bulevard que “connectarà tots dos carrers, donarà més estabilitat als veïns i un altre aspecte a la localitat”.

Transport gratuït per als divendres

Una altra de les reivindicacions veïnals que l'Ajuntament d'Alfondeguilla vol posar en marxa és un servici de transport gratuït per als divendres, dia de mercat a la Vall d'Uixó, que permeta a la gent que no té vehicle propi poder desplaçar-se a la població veïna a comprar o realitzar gestions. “Amb recursos propis, posarem en marxa este servici els divendres al matí perquè els nostres veïns puguen desplaçar-se fins a la Vall d'Uixó”.

Pujar