Castellano

Alfondeguilla acull un programa d'albirament d'ocells

Alfondeguilla acull un programa d'albirament d'ocells
  • L'activitat s'emmarca dins de Creaturisme, l'estratègia de Turisme Comunitat Valenciana

El parc de l’Arquet d'Alfondeguilla ha acollit aquest matí una activitat dirigida als més xicotets sobre l'albirament d'ocells per a dinamitzar el turisme natural en els seus deu municipis del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa.

Les activitats, que han consistit en tallers i contacontes, han acostat als participants al món dels ocells silvestres autòctons.

D'aquesta manera, Castelló Sud suma una nova adhesió a Creaturisme, l'estratègia de Turisme Comunitat Valenciana per al desenvolupament i impuls de programes de producte turístic altament especialitzat i de base experiencial, amb la inclusió en la línia de Turisme ornitològic. Aquest és el segon distintiu de Creaturisme que aconsegueix la marca turística impulsada pel Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa, ja que recentment va ser admés en l'àrea de Mediterrani Cultural gràcies al patrimoni bèl·lic dels municipis consorciats, recuperat i lloc en valor en els últims anys.

Creaturisme ha entregat a Castelló Sud el distintiu de qualitat en l'àrea de Mediterrani Natural-Rural, concretament en la línia de Turisme ornitològic, gràcies a la promoció i impuls dels espais i activitats vinculades amb l'albirament d'ocells en els deu municipis consorciats. De fet, a través dels Plans de dinamització i governança turística, el Pacte ha creat una xarxa de birdwatching amb plataformes per a l'observació, panells interpretatius, fullets en diferents idiomes o dues senderes autoguiades en els quals conéixer la gran diversitat d'aquests animals existent en el territori.

Birding Comunitat Valenciana és un programa de producte turístic de naturalesa pensat per a el/la turista que es desplaça a fi d'observar ocells. Es tracta d'una oferta turística en el medi natural amb l'objectiu de promocionar l'observació dels diversos ocells de la Comunitat i conservar-les d'una forma respectuosa.

Amb el compliment dels requisits i la inclusió del patrimoni bèl·lic i dels seus paisatges d'albirament d'ocells en Creaturisme, els municipis del Pacte obtenen un distintiu de qualitat que podran incorporar als seus suports promocionals.

Pujar