Castellano
ASESINATO MACHISTA EN L'ALFÀS DEL PI

Una dona mor assassinada en un altre possible cas de violència masclista a L'Alfàs del Pi

Una dona mor assassinada en un altre possible cas de violència masclista a L'Alfàs del Pi
  • L'Ajuntament alacantí decreta tres dies de dol oficial

MÉS FOTOS
Una dona mor assassinada en un altre possible cas de violència masclista a L'Alfàs del Pi - (foto 2)

L'Ajuntament de l'Alfàs del Pi decreta tres dies de dol oficial pel presumpte assassinat d'una dona de 44 anys en mans del seu actual parella, de 52 anys. Encara que s'està a l'espera de la confirmació dels fets per part de la Subdelegació de Govern, tots els indicis apunten a la parella de la morta com l'autor del luctuós succés.

La víctima separada i amb dos fills, vivia amb el seu presumpte agressor. No han transcendit els detalls dels fets, encara que pel que sembla van ocórrer en la matinada del dissabte al diumenge.

Des de l'Ajuntament de l'Alfàs del Pi l'alcalde, Vicente Arques, ha transmés en primer lloc les condolences a la família i persones pròximes a la víctima, per a fer una crida a la unitat sense fissures de tota la societat contra esta xacra. “Volem manifestar la més rotunda condemna davant el presumpte assassinat masclista de la nostra veïna. Estem terriblement consternats per esta brutal agressió”. Davant semblant tragèdia, afig la primera autoritat municipal, només queda apel·lar a la necessitat de treballar de manera unànime per a acabar amb estos drames socials. “No podem permetre que continue la barbàrie de la violència exercida contra la dona, i continuarem destinant tots els recursos possibles per a l'erradicació de la violència de gènere, un obstacle important per al desenvolupament inclusiu i equitatiu de la nostra societat”.

Per a l'erradicació de la violència, a nivell local, l'Ajuntament de l'Alfàs ha creat una Mesa Multidisciplinària en Matèria de Violència de Gènere, amb l'objectiu d'anticipar la detecció, fomentar la prevenció i donar una resposta eficaç en els casos de violència de gènere.

Esta Mesa la conformen professionals de diferents àmbits: forces de seguretat, servicis socials, centres educatius i sanitaris, a més de l'Associació Dones amb Veu. Un equip especialitzat preparat per a actuar amb diligència i eficàcia en els casos de violència masclista.

Des de l'àrea d'Igualtat, la regidora Laura Sevilla ha animat a les víctimes a denunciar. També a aquelles persones que puguen tindre sospites que este tipus de situacions s'estan produint.

Este projecte, que es finança a través dels fons del Pacte d'estat contra la Violència de Gènere, establix el protocol d'actuació dels servicis municipals en matèria de violència de gènere. Les víctimes poden trucar als telèfons de Policia Local (965887200) i Servicis Socials (965887328).

El telèfon 016 atén les víctimes de violència masclista, a les seues famílies i al seu entorn les 24 hores del dia, tots els dies de l'any, en 53 idiomes diferents. El número no queda registrat en la factura telefònica, però cal esborrar la trucada del dispositiu. També es pot contactar a través del correu electrònic 016-online@igualdad.gob.es i per WhatsApp en el número 600 000 016. Els menors poden dirigir-se al telèfon de la Fundació ANAR 900 20 20 10. Si és una situació d'emergència, es pot telefonar al 112 o als telèfons de la Policia Nacional (091) i de la Guàrdia Civil (062). I en cas de no poder cridar, es pot recórrer a l'aplicació ALERTCOPS, des de la qual s'envia un senyal d'alerta a la Policia amb geolocalització.

Pujar