Castellano

240 trens al dia i quatre morts en un any: Mazón exigix el soterrament urgent de les vies a Alfafar

240 trens al dia i quatre morts en un any: Mazón exigix el soterrament urgent de les vies a Alfafar

  "240 trens al dia posen el risc la vida de les persones ací". Així de categòric ha sigut el president Carlos Mazón en la seua visita als passos a nivell entre Alfafar, Benetússer i Sedaví, tres municipis de l'àrea metropolitana de València els veïns de la qual sumen a la seua esquena 35 anys (des de 1989) de lluita per a acabar amb els passos a nivell que tallen la circulació entre els seus carrers centenars de vegades cada dia.

  Així, el cap del Consell ha exigit al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana l'urgent soterrament de les vies del tren a Alfafar per a solucionar el que ha qualificat de “drama ignominiós”, al mateix temps que ha subratllat que només en l'últim any quatre persones han mort atropellades pels trens. "L'últim, fa una setmana. Estava a Espanya tothom celebrant La Grossa i ací estàvem de sepeli", ha recordat.

  Així ho ha manifestat després de mantindre una trobada amb l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, amb representants de la Plataforma d'afectats pel pas a nivell i amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, al qual també s'ha sumat l'alcalde de Sedaví, Josep Francesc Cabanes, i altres representants municipals.

  El president ha avançat, durant la seua visita al pas a nivell, que la Generalitat actualitzarà de manera "expressa” el projecte de soterrament de les vies, que ja va redactar en el seu moment, malgrat no tindre competències en esta matèria, i ho posarà a la disposició del Ministeri amb la finalitat que realitze esta actuació amb caràcter immediat.

  Així mateix, ha assenyalat que dirigirà una carta personal al ministre de Transports per a mantindre una reunió al més prompte possible i traslladarà l'actualització del projecte de soterrament “perquè no es posen més excuses i este deix de ser un punt negre nacional”.

  Carlos Mazón ha denunciat l'abandó que patix la Comunitat Valenciana, pel que fa al transport ferroviari, enfront de l'especial tracte que el Govern d'Espanya està donant a Catalunya, on està realitzant inversions per al soterrament de passos a nivell. En este sentit, ha interpel·lat directament al ministre Óscar Puente perquè “es prenga de debò i solucione de manera urgent este drama que no es pot demorar més”.

  Proposta en Les Corts

  El cap del Consell també ha destacat que portarà a les Corts una proposta perquè la resta dels grups donen suport a esta petició, ja que ha assegurat que no es tracta d'un tema polític que puga utilitzar-se amb finalitats partidistes sinó que “tots hem d'estar units davant esta reivindicació”.

  De la mateixa manera, ha anunciat que es presentaran esmenes als Pressupostos Generals de l'Estat, una vegada més, perquè s'incloguen les inversions necessàries per a soterrar este passe a nivell.

  Durant la seua intervenció, ha insistit que el soterrament de les vies a Alfafar “és ja una qüestió personal” pel que farà tot el que siga a la seua mà perquè el Ministeri done una solució al més prompte possible ja que “es tracta de la vida de les persones”.

  El president ha recordat que en este pas a nivell han perdut la vida quatre persones només en l'últim any, a més dels efectes del soroll que provoquen en els veïns els més de 240 trens que circulen cada dia per estes vies.

  Finalment, ha agraït la labor de l'Ajuntament d'Alfafar i del seu alcalde, així com de la resta de forces polítiques representades en el consistori, i especialment a la Plataforma d'afectats pel pas a nivell, “pel treball realitzat per a reivindicar i defensar els interessos dels veïns d'Alfafar i dels municipis limítrofs”.

  Pujar