Castellano

Els temuts enemics de la Guàrdia Civil d'Alfafar i Catarroja no són delinqüents, tenen ales

Els temuts enemics de la Guàrdia Civil d'Alfafar i Catarroja no són delinqüents, tenen ales
  • Una plaga d'insectes "aguaita als agents de dia i de nit des de fa mesos"

MÉS FOTOS
Els temuts enemics de la Guàrdia Civil d'Alfafar i Catarroja no són delinqüents, tenen ales - (foto 2)

"L'enemic de la Guàrdia Civil en el Lloc d'Alfafar-Catarroja, la caserna més gran de tota la província de València, no és la delinqüència, sinó una plaga de mosquits que aguaita als agents de dia i de nit des de fa mesos" així ho denuncien des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC), els qui a més avisen que ''això comporta un gran risc per als agents'' ja que ''cada any aquest problema s'eleva fins a resultar perniciós per a la salut''.

A través d'un comunicat, el sindicat ha recordat que ja va advertir del risc, ja que "aquesta plaga de mosquits porta creixent descontroladament des de fa temps. Anteriorment, es van realitzar fumigacions, però això no ha pogut acabar amb ells i cada any que passa hi ha més". Des de AUGC assenyalen que "a més dels agents, això posa en risc a més persones perquè, recentment, dos detinguts que passaven la nit en el calabós van haver de ser traslladats d'urgència a un centre mèdic per les greus picades patides al llarg d'una nit".

Actualment, malgrat trobar-nos en una època de l'any en la qual aquests insectes no solen proliferar, "en la caserna han arribat a matar 'fins a 40 mosquits en una sola nit'' lamenten des de l'associació. A l'estiu, entre les mesures que van haver de prendre els agents estava anar en mànega llarga a treballar, malgrat les altes temperatures, ''per a evitar ser linxats per aquests insectes'' en paraules del sindicat. Tanmateix, destaquen que "això no va evitar que els mosquits, en aquelles zones exposades com a mans i coll, aconseguiren el seu objectiu".

La AUGC denúncia que no s'hagen adoptat mesures de xoc amb un tractament efectiu, per part de la comandància de València ja que això ''no sols fa desagradable treballar, sinó que també és un greu perjudici per a la salut en la transmissió de malalties''.

Pujar