Castellano
UNA TROBADA AMB

Salvador Aguado, el capellà valencià que arrasa amb l'evangelització digital

Salvador Aguado, el capellà valencià que arrasa amb l'evangelització digital
  • Sacerdot en la parròquia de Santa Fe d'Alfafar-Benetússer, acosta l'Evangeli a través de les xarxes socials

La revolució de les xarxes socials ha arribat també a l'església a través de Salvador Aguado Miguel, cura de la parròquia de Santa Fe d'Alfafar-Benetússer, més conegut com Mossén Voro. A punt de celebrar els seus quinze anys des de la seua ordenació, aquest sacerdot s'ha fet un influencer digital amb les seues misses diàries en directe i els missatges amb els quals acosta als més joves el missatge de l'Evangeli.

Aquest sacerdot forma part de Hechos29, una trobada internacional d'evangelitzadors digitals en el qual va participar en 2022, sent l'únic sacerdot espanyol que va formar part d'aquesta trobada que va tindre lloc a Mèxic.

Amb més de 26.000 seguidors en Tiktok i quasi 2.000 en Instagram, aquest sacerdot té un contingut molt pròxim i divertit amb el qual busca acostar el missatge de Jesucrist a la joventut i a aquelles persones que estan en xarxes socials.

Què és l'evangelització digital?

És la nova manera d'arribar a la gent. Jesucrist va dir als seus apòstols: “aneu i anuncieu l'Evangeli”. De la mateixa manera que l'Església al llarg de la seua història ha portat el missatge de l'Evangeli a través de la ràdio, la televisió i la impremta, ara tenim una nova forma que permet a l'Església ser present.

Com vas començar amb l'evangelització digital?

Van ser els joves els que em van portar. Jo tenia el meu compte de Facebook, però els joves van començar a parlar d'Instagram i després de TikTok. Allò em va dir la curiositat i volia saber de què estaven parlant.

Vaig començar motivat pels joves i la pandèmia va ser el detonant perquè encara que vam tornar a la normalitat, encara hi havia gent que era reticent a acudir a l'Eucaristia per por dels contagis. La gent volia veure la missa de la seua parròquia. I vaig començar a emetre diàriament la missa de les 19.00 hores per TikTok.

Quan va començar aquesta aventura?

Vaig començar al gener de 2020, abans de la pandèmia, però més de debò fa un parell d'anys. A través de Facebook i Instagram publique una reflexió sobre l'Evangeli i en TikTok puge un vídeo cada diumenge amb una reflexió sobre l'Evangeli.

A més, tots els dies rese el Ángelus en directe. A les 11.30 hores em connecte en directe i vaig llegint els comentaris que em va deixant la gent, molts em demanen que rese per una de les seues intencions. I al migdia arriba el moment de l'oració.

Aquesta missió digital, és habitual entre els seus companys sacerdots?

Tinc companys que fan podcast i estan també en TikTok però no són tan visibles com quan hi ha un comportament negatiu. Considere que a Espanya hauria d'haver-hi una bona i real pastoral digital. Seria molt bo per a la joventut. Crec que cal i necessari per a l'Església estar en les xarxes socials perquè els joves entenguen que Jesucrist és algú actual.

A Llatinoamèrica, l'evangelització digital està a l'ordre del dia, s'ha inspirat en ells?

Sí. Alguns capellans argentins i mexicans m'han inspirat a evangelitzar a través de l'humor. A partir d'ací, vaig començar a fer aquest tipus de contingut perquè a l'Església no tot és serietat i tradicionalisme.

A partir d'ací, el Pare Esborre, delegat de la pastoral digital de la Diòcesi de Monterrey (Mèxic), es va posar en contacte amb mi per a participar en la trobada Hechos29 i jo era l'únic espanyol. En aquella trobada rebem un missatge de vídeo del Papa Francesc sobre la importància d'estar en les xarxes socials.

Ara 150 evangelitzadors digitals de tot el món estem en contacte amb el Dicasteri, l'àrea de comunicació del Vaticà.

MÉS FOTOS
Salvador Aguado, el capellà valencià que arrasa amb l'evangelització digital - (foto 2)
Salvador Aguado, el capellà valencià que arrasa amb l'evangelització digital - (foto 3)
Pujar