Castellano

La plataforma antitaurina d'Alfafar organitzarà una concentració per a conscienciar sobre els perills de la tauromàquia

La plataforma antitaurina d'Alfafar organitzarà una concentració per a conscienciar sobre els perills de la tauromàquia
  • En l'acte, que tindrà lloc el dissabte 20 agost, es projectaran imatges relacionats amb el món de la tauromàquia i hi haurà una taula infantil

MÉS FOTOS
La plataforma antitaurina d'Alfafar organitzarà una concentració per a conscienciar sobre els perills de la tauromàquia - (foto 2)
La plataforma antitaurina d'Alfafar organitzarà una concentració per a conscienciar sobre els perills de la tauromàquia - (foto 3)

Dissabte que ve 20 d'agost s'organitzarà a l'ajuntament d'Alfafar una concentració realitzada per la plataforma antitaurina de la mateixa localitat valenciana. En ella, es projectaran imatges relacionats amb el món de la tauromàquia i les seues conseqüències, amb l'objectiu de conscienciar i exposar els perills que la tauromàquia ofereix a la societat. Així mateix, també hi haurà una taula infantil de consciència a una infància sense violència i protestaran pel que consideren, es tracta d'un fet inadmissible en ple 2022.

Entre les activitats que es veuen rebutjades per l'organització, i que se celebren hui dia al poble, es troben festejos de foc o entenimentades, també la “cagada del mans”. També s'han declarat en contra de l'alt cost que la mateixa activitat ha tingut en les arques públiques, al voltant de 9.000 euros, i argumenten que és un cost que cap opinió ciutadana ha sigut tinguda en compte a l'hora d'aprovar-se els mateixos.

Protecció de la infància

Un que capten més atenció dins de la concentració es troba en els més xicotets. Des de la plataforma es remeten a l'ONU, organització que en 2018 va instar a Espanya a allunyar als menors de la tauromàquia per les conseqüències negatives que poguera tindre en la seua salut mental, i també en l'actual L'article 70 de la llei 26/2018, de la Generalitat Valenciana, que diu així: “Les persones menors d'edat no podran participar ni assistir a competicions esportives o espectacles el reglament dels quals contemple la producció de danys físics o psíquics sobre persones o animals o puguen implicar riscos per a la salut o seguretat del menor”. En l'anteriorment esmentada taula infantil els xiquets podran entretindre's a través de la pintura, sent aquesta l'alternativa triada enfront dels festejos taurins.

El responsable de la plataforma, Diego Nevado Martínez va declarar abans els mitjans de comunicació: "Estem en una societat prou evolucionada per a deixar de divertir-nos a costa del calvari dels animals i l'hem comprovat preguntant durant anys pel poble i majoritàriament, ningú vol aquest tipus de diversió amb diners públics i vulnerant els drets de la infància. Ens sembla increïble que el PP continue donant suport a aquesta forma de diversió i el PSOE no posicionant-se per a no perdre vots quan es fan dir un partit progressista, però la veritat, és que no es posicionen respecte a una cosa tan senzilla com els drets dels animals, els diners públics i allunyar a la infància de la violència explícita com demanen els màxims experts".

Unides Podem i Compromís es mostren en contra d'aquesta mena de diverisón

A través de les xarxes socials, tant Unides Podem com Compromís, han mostrat el seu suport a aquesta concentració a la qual porten assistint des de la seua primera convocatòria de 2019. Tots dos partits polítics consideren que les tradicions “han d'avançar cap al respecte a qualsevol ésser viu” i això implica “eliminar el dolor com a mitjà d'entreteniment per al públic”. La plataforma denuncia que altres anys tot han sigut traves injustificades, però que continuaran lluitant pels animals, la bona gestió de diners públics i protecció de la infància. Durant aquests dies, reparteixen fulls volants informant de la concentració i demanant la mobilització de la gent davant alguna cosa que consideren “anacrònic”.

També les persones de l'organització han optat des de fa temps per una alimentació vegana considerant-ho “el més ètic en defensa de tots els animals al costat del planeta i la salut”. Així justificaven aquesta elecció per una alimentació i dieta vegana: "Hui dia hi ha alternatives de sobres fins i tot amb els mateixos sabors per a no fer mal en cap de les seues formes i simplement és informar-se”.

Al seu torn, la plataforma espera que la gent respon de manera enèrgica i receptiva a favor de la mobilització: “Esperem que tota la gent que està en contra de la utilització d'animals com a diversió, a favor de prioritzar els diners públics i considera que els drets de la infància són importants, ens escriga per a sumar-se a la protesta que fem una vegada a l'any i una simple hora". La plataforma també s'ha mostrat en contra dels fets succeïts a Puçol fa uns dies, on un menor de 12 anys va ser atropellat per una vaca. Per a sumar-se a la protesta s'ha d'escriure a l'organització mitjançant el whatsapp: 691093886.

Pujar