Castellano

Iberdrola i Alfafar Parc posen en marxa 10 punts de recàrrega superrápida per a vehicles elèctrics

Iberdrola i Alfafar Parc posen en marxa 10 punts de recàrrega superrápida per a vehicles elèctrics
  • La infraestructura de càrrega, situada en l'aparcament del centre comercial, subministrarà energia 100% verd procedent de fonts de generació renovable

MÉS FOTOS
Iberdrola i Alfafar Parc posen en marxa 10 punts de recàrrega superrápida per a vehicles elèctrics - (foto 2)
Iberdrola i Alfafar Parc posen en marxa 10 punts de recàrrega superrápida per a vehicles elèctrics - (foto 3)
Iberdrola i Alfafar Parc posen en marxa 10 punts de recàrrega superrápida per a vehicles elèctrics - (foto 4)

Iberdrola i Alfafar Parc conjuminen esforços per a promoure la mobilitat sostenible amb la posada en marxa una infraestructura de recàrrega amb capacitat per a 10 vehicles elèctrics en l'aparcament del parc comercial d'Alfafar.

L'empresa ha instal·lat cinc equips de recàrrega superrápida de 120 kW de l'empresa valenciana Power Electronics, i per a dur a terme l'acord, Iberdrola s'ha encarregat d'aportar els equips, la seua instal·lació i la gestió dels mateixos i Alfafar Parc ha cedit el sòl de l'aparcament on se situen els carregadors.

Els regidors de l'Ajuntament d'Alfafar, Encarna Muñoz i Arcadio del Real, acompanyats per Enrique Inglés, president de la Comunitat de Propietaris d'Alfafar Parc, han visitat la infraestructura de càrrega, on han rebut per part del delegat Comercial d'Iberdrola en la C. Valenciana, Joaquín Longares, les explicacions sobre les característiques de la mateixa i ha pogut comprovar el seu funcionament.

Cal destacar que els usuaris d'aquestes instal·lacions recarregaran la bateria dels seus cotxes elèctrics amb energia 100% verd, procedent de fonts de generació renovable, amb certificat de garantia d'origen (GdOs) i els punts de recàrrega estaran localitzats en l'App de Recàrrega Pública Iberdrola, des de la qual es pot geolocalizar el carregador, comprovar la seua operativitat en temps real i reservar i pagar des del mòbil.

Per a Joaquín Longares, “gràcies a la col·laboració amb els responsables del parc comercial hem posat en marxa 10 punts de recàrrega superrápida en un emplaçament estratègic, al costat de la V-31, per a donar servei aquells usuaris de vehicle elèctric que han apostat per una mobilitat sostenible i lliure d'emissions”.

Per part seua, Enrique Inglés, ha destacat que la voluntat de “contribuir a afrontar els desafiaments que es plantegen quan es parla de sostenibilitat i vehicle elèctric. Per això a Alfafar Parc apostem fort per l'impuls d'aquesta instal·lació, que podrà ser punt de referència per a la comunitat sostenible i un punt clau per als nostres clients que es passen a la mobilitat elèctrica”.

Aposta per la mobilitat sostenible

Iberdrola supera els 5.000 punts de recàrrega a Espanya i reforça la seua posició com la xarxa de recàrrega pública més extensa d'Espanya, després de sumar més de 200 carregadors al mes durant 2023. A aquesta xifra caldria sumar 3.000 punts més en construcció i 2.000 addicionals a l'espera de tràmits administratius.

El pla de mobilitat sostenible de l'energètica contempla la instal·lació d'estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics en les principals autovies i corredors del país, així com en els espais d'accés públic en ciutats i xicotetes poblacions d'Espanya amb l'objectiu de la posada en marxa de, almenys, una estació de recàrrega ràpida cada menys de 50 km, la qual cosa permetrà viatjar per tot el país amb plena seguretat i autonomia.

Actualment la xarxa d'Iberdrola compta amb el major nombre de punts de recàrrega ràpids i ultraràpids (punts de més 50 kW i fins a 400kW) d'Espanya superant els 1.500, repartits per tota la geografia. Les estacions ràpides permeten carregar la major part de la bateria entre 20 i 30 minuts mentre que, en les ultraràpides, el temps disminueix fins a un interval entre els 5 i els 10 minuts.

Alfafar Parc

Amb una superfície total edificable de 223.200 m², dels quals 96.000 m² es destinen a Retail & Restauració, Alfafar Parc és actualment un dels parcs comercials de major dimensió de tota Espanya. Amb ampli aparcament de 4.900 places, accessos nets i directes, ha permés donar entrada a operadors exclusius oferint un mix comercial que alberga el primer espai d'Ikea a la Comunitat Valenciana i marques reconegudes com Bauhaus, Decathlon, Tony Romas, Tennis Point, Electro Dépot, Juguetilandia, Orchestra, Cuines Schmidt, Norauto, Jysk, Mossega la Pasta, Kvik Cuines, Centrakor, Manc entre altres.

Pujar