Castellano

El Govern obert a soterrar les vies a Alfafar mentre recullen signatures per a pressionar

El Govern obert a soterrar les vies a Alfafar mentre recullen signatures per a pressionar
  • La ministra de Transports confia que Adif i els alcaldes de les poblacions afectades arriben a un acord

Fa una setmana, moria atropellada per un tren a Alfafar una jove de 19 anys. Cal recordar que es tracta de la tercera víctima en menys d'un any en la zona, dues en el mateix pas a nivell i una altra en un altre punt de Sedaví.

Aquesta dramàtica situació es va colar en la campanya electoral, durant el dol oficial decretat pels ajuntaments d'Alfafar i Sedaví, amb un encreuament d'acusacions entre el ministeri de Transports i els alcaldes de totes dues poblacions valencianes.

Hui el tema torna a estar d'actualitat després que el senador per Compromís, Carles Mulet, haja anunciat que exigirà a l'Executiu nacional el soterrament i que la ministra del rang de la qual depén el trànsit ferroviari, s'haja mostrat oberta a complir amb el que li demanen els veïns de la zona.

Així, Raquel Sánchez, en una entrevista en Cadena SER, ha assegurat que no descarten “res” sobre la possibilitat d'un futur soterrament de les vies a Alfafar encara que “el més urgent és la supressió dels passos a nivell”.

La responsable nacional ha mostrat la seua confiança a arribar prompte a un acord amb els alcaldes de totes dues poblacions per a “evitar des de ja que es produïsquen accidents desgraciats”.

“El que plantegem ara és eliminar els passos a nivell, no descartem res. És el que toca i podem arribar a un acord immediat: es pot fer ja amb els projectes que plantegem”.

Recollida de signatures contra un dels passe a nivell més perillosos del país

Per part seua, l'alcalde d'Alfafar, Juan Ramón Adsuara, ha iniciat, en nom dels ajuntaments i la mancomunitat una recollida de signatures a través de la plataforma change.org per a exigir el soterrament de les vies del tren.

“Alfafar té un dels passos a nivell més perillosos del país, i que no compleix amb la normativa de mobilitat ni acústica estipulada. El municipi, després de més de quatre dècades sense una solució, veu insuficients les mesures preses fins al moment per Adif”.

Per això, “la corporació municipal al complet, així com els representants de les alcaldies de Sedaví i Benetússer i la Mancomunitat Horta Sud i veïns i veïnes de les localitats afectades, es van reunir al costat de les vies del tren per a exigir a Adif i el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana el soterrament de les vies”.

Fins al moment, porten més de tres mil signatures.

Pujar