Castellano

Alfafara obri la celebració del Dia de la Dona amb un documental de Mabel Lozano contra la compravenda de dones

Alfafara obri la celebració del Dia de la Dona amb un documental de Mabel Lozano contra la compravenda de dones
  MÉS FOTOS
  Alfafara obri la celebració del Dia de la Dona amb un documental de Mabel Lozano contra la compravenda de dones - (foto 2)

  La projecció del documental "Chicas nuevas 24 horas" de Mabel Lozano obrirà la celebració del Dia Internacional de la Dona a Alfafara. Aquest serà el tret d'eixida de la programació, organitzada per l'Ajuntament, que també acull xerrades, música, màgia, un viatge cultural i un sopar.

  La directora Mabel Lozano estarà el dijous 28 de febrer a Alfafara per a la projecció i posterior xerrada sobre el documental "Chicas nuevas 24 horas". Lozano va dirigir aquest treball audiovisual, rodat en Espanya, Argentina, Colombia i Perú, que aborda el negoci de la compravenda de dones i xiquetes per a l'explotació sexual. A les 17 hores s'iniciarà el visionat, no recomanat per a menors de 14 anys, al Centre Social La Mateta i l'entrada serà lliure.

  El divendres 1 de març, a les 19 hores, en el Centre Social La Mateta hi ha programada una xerrada sobre "Palestina, des d'una perspectiva de gènere" a càrrec de BDS País Valencià. El dissabte 2 de març a les 16 hores arrancarà una marxa a peu La Solana, al nord del terme municipal d'Alfafara, i després hi haurà jocs populars. El cap de semana es tancarà el diumenge 3 de març, a les 17:30 hores, amb la xerrada "Fortalecimiento de la acción política de las mujeres" a càrrec de Jimena Calizaya Fabián, técnica del centre Juana Azurduy, i Martina Espinosa Florez, dirigent de la Federación Única de Trabajadores de Pueblos Originarios de Chuquisaca Bartolina Sisa de Bolivia.

  El dijous 7 de març hi ha programada una xerrada, a les 19 hores, sobre "La dona en els nostres refranys, dites i frases fetes" de la mà d'Àlex Agulló. I el divendres 8 de març hi haurà una viatge cultural a la Font de la Figuera. L'excursió té un cost de 22 euros i els interessats han d'inscriure's a l'Ajuntament abans del 5 de març.

  La celebració del Dia de la Dona continuarà el dissabte 9 de març amb el tradicional sopar de totes les dones del poble en el Centre Cultural El Patronat, on hauran d'aportar un donatiu de 12 euros, i el diumenge 10 de març la màgia i la música escriuran el punt final a la commemoració. Així, a les 12 hores hi haurà una actuació del mag Hugo Aracil i de la cantant Noa Villar i a les 19 hores, l'Escola de Música del Comtat oferirà el "Concert de dones". Ambdues activitats seran al Patronat.

  Totes les activitats programades, excepte el viatge i el sopar, són d'entrada lliure fins completar l'aforament.

  Pujar