elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un miler de persones participen en el dispositiu de cerca del veí d'Aldaia

Dispositiu de búsqueda en Aldaia
Dispositiu de búsqueda en Aldaia
  • Joaquín Guiot Ledesma porta desaparegut des del passat 8 de gener

MÉS FOTOS
Un miler de persones participen en el dispositiu de cerca del veí d'Aldaia - (foto 2)
Un miler de persones participen en el dispositiu de cerca del veí d'Aldaia - (foto 3)
Un miler de persones participen en el dispositiu de cerca del veí d'Aldaia - (foto 4)

Des de diumenge passat, un miler de persones s'han mobilitzat per a col·laborar en les labors de cerca de Joaquín Guiot Ledesma, un veí d'Aldaia que va desaparèixer el passat 8 de gener.

Fonts de l'Ajuntament d'Aldaia han confirmat que cada dia participen un centenar de persones per a tractar de localitzar a aquest veí que va eixir de casa el 8 de gener i la seua família no ha sabut res més d'ell.

La Policia Nacional centra la investigació de la cerca de Joaquín Guiot Ledesma, en la qual participa la Guàrdia Civil, Policia Local, Creu Roja i la unitat canina de Bombers de València.

L'home de 74 anys, malalt d'Alzheimer, va eixir de casa en batí. Des del primer moment el consistori es va posar al servei de la família, que va realitzar cartelleria urgent i la notícia va córrer per les xarxes socials i mitjans de comunicació locals, estenent la preocupació per tota la comarca.

Ahir dimecres, després de reunir-se l'alcaldia amb la Policia, s'informa que es permet la continuïtat de la cerca organitzada i voluntària amb una sèrie de pautes per a les labors de rastreig, amb la màxima prudència tenint en compte la pandèmia: preferentment aconsellen grups de convivents, distància de seguretat i sempre durant les hores de llum solar.

Així, les persones voluntàries podran revisar les diverses zones urbanes, agrícoles i rurals del terme municipal d'Aldaia i de municipis confrontants com Quart de Poblet, Xirivella o Alaquàs, arribant fins i tot a abastar a València ciutat l'avinguda del Cid o el Cabanyal.

D'altra banda, l'ajuntament ha procedit a la realització i repartiment de més de 3.000 cartells amb la imatge de Joaquín així com les dades de contacte de la família. Els comerços d'Aldaia tindran còpies per a ampliar el seu repartiment entre totes les zones d'Aldaia i la comarca.

Pujar