elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Orquestra de l'Horta Sud inicia la temporada amb concerts a Aldaia i Picassent

L'Orquestra de l'Horta Sud inicia la temporada amb concerts a Aldaia i Picassent
  • La formació de la comarca actua en el TAMA este diumenge dins de la programació de tardor

MÉS FOTOS
L'Orquestra de l'Horta Sud inicia la temporada amb concerts a Aldaia i Picassent - (foto 2)
L'Orquestra de l'Horta Sud inicia la temporada amb concerts a Aldaia i Picassent - (foto 3)
L'Orquestra de l'Horta Sud inicia la temporada amb concerts a Aldaia i Picassent - (foto 4)

L'Orquestra de l'Horta Sud (OHS) inicia la temporada amb dos concerts en municipis de la comarca. La formació actuarà este diumenge, 29 d'octubre, a les 19 hores en el Teatre Auditori Municipal d'Aldaia (TAMA), dins de la programació municipal de tardor, amb entrada gratuïta. També ho farà el dia 12 de novembre en el saló d'actes de la Casa de la Cultura de Picassent.

La OHS es va crear en 2021 per iniciativa d'un grup de persones de l'Horta Sud, professionals de la música o aficionades, amb l'objectiu de potenciar els instruments de corda i els repertoris d'orquestra a la comarca. El segon exercici 2022-2023 va ser de presentació pública, amb actuacions i concerts en el saló d'actes de l'Ajuntament de Torrent, l'auditori de Xirivella i el Castell d'Alaquàs. Ara s'inicia la temporada que suposarà la seua consolidació.

El projecte de la OHS té com a principal suport la Mancomunitat de l'Horta Sud i compta amb el patrocini de Caixa Popular així com el suport tècnic i d'infraestructures de la Unió Musical d'Alaquàs. Estan al capdavant de l'equip tècnic el catedràtic del Real Conservatori de Madrid, Juan Luis Martínez, al costat dels docents Enric Parreño, com a codirector, i Óscar Abad, com a coordinador acadèmic. Així mateix més d'una desena de professionals d'alt nivell completen el professorat. De manera paral·lela, en estos quasi tres anys d'existència, l'equip directiu ha gestionat diverses aliances amb conservatoris i societats musicals de l'àrea metropolitana de València.

Mozart, Haydn i Beethoven

La OHS ha programat dos concerts, a Aldaia i Picassent, per als pròxims dies, als quals seguiran altres actuacions en els municipis de la comarca en els mesos següents, que s'aniran anunciant. Per als dos primers, en les diferents jornades formatives s'ha treballat un repertori que inclourà “Obertura Coriolano” de Ludwig Van Beethoven i “Simfonia núm. 104 en Re. London” de JF Haydn. També s'interpretarà el “Concert per a violí núm. 5 en La Major (k219)” de Wolfham Amadeus Mozart, amb la professora Esther Vidal com a violí solista. La direcció serà de Juan Luis Martínez.

“Actuar en dos municipis com Aldaia i Picassent, que tenen la cultura com a estendard, és un orgull per a nosaltres. Este diumenge, l'Orquestra de l'Horta Sud pujarà a l'escenari del TAMA, un referent cultural en tota la Comunitat Valenciana, la qual cosa ens emociona”, expliquen en la directiva de l'OHS.

A més dels concerts, per a este curs 2023-2024, es programaran algunes Masterclass amb professionals de reconegut prestigi.

Noves incorporacions

De manera paral·lela, l'Orquestra de l'Horta Sud va realitzar una doble convocatòria en els mesos de setembre i octubre, a través de la seua nova pàgina web http://orquestrahortasud.es/, per a permetre la incorporació de nou alumnat que, des del primer procés en 2021, haguera superat els cursos mínims que s'exigeixen. La convocatòria va ser un èxit i, després de valorar els vídeos que les i els aspirants van enviar, més de 30 persones noves s'han incorporat a la formació.

Pujar