elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'insolidari comportament d'un veí d'Aldaia: se salta la quarantena després de donar positiu en COVID-19

L'insolidari comportament d'un veí d'Aldaia: se salta la quarantena després de donar positiu en COVID-19

  Un veí d'Aldaia ha sigut sancionat per haver-se saltat la quarantena després d'haver donat positiu en coronavirus, la qual cosa suposa un incompliment de les directrius sanitàries que marquen l'obligatorietat de romandre en el propi domicili amb la finalitat d'evitar contagiar al seu veïnat o persones pròximes.

  Des de la Policia Local del municipi reconeixen que «la majoria dels aldaieros i aldaieras està donant un notable exemple de civisme i de responsabilitat davant una problemàtica tan greu com la pandèmia del Coronavirus», encara que lamenten que «hi ha uns pocs que presumeixen de comportaments insensats». En aquesta línia recorden que «aquest tipus d'actituds posen en risc al conjunt de la ciutadania, i seran sancionades d'acord amb la legislació vigent».

  Reforç del dispositiu de vigilància

  Des del cos de policia recorden que es manté activat el reforç del dispositiu de vigilància en la via pública, amb especial recalcament en diversos llocs del municipi com a parcs i zones verdes que poden presentar un major grau de conflictivitat. Segons expliquen, aquesta iniciativa naix amb l'objectiu de vetlar pel compliment de les normes bàsiques de seguretat davant el COVID-19, com són mantindre la distància i l'ús de màscares.

  Així, les autoritats locals insisteixen a demanar a tots els veïns i veïnes, amb especial èmfasi en la població de menor edat, «que eviten incórrer en situacions que poden suposar un perill per a ells, per a les seues famílies i per a totes les persones del seu entorn, i facen un esforç per respectar les normes bàsiques de convivència ciutadana que ara són més importants que mai».

  Neteja i desinfecció

  Per part seua, l'Ajuntament d'Aldaia contínua fent tasques de neteja i desinfecció de la via pública de dilluns a diumenge, inclosos festius, com a mesura de precaució davant el virus. «La nostra intenció és que, encara que el risc zero no existeix, els espais públics d'Aldaia siguen el més segurs possible».

  Pujar