elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un alt càrrec de la Policia Local d'Aldaia, a judici per abusos sexuals a una agent policial

Un alt càrrec de la Policia Local d'Aldaia, a judici per abusos sexuals a una agent policial
  • L'acusat, que ja no exerceix en el lloc, l'amenaçava al ser el superior: "Tranquil·la que estàs amb el cap"

L'Audiència Provincial de València jutja des d'aquest dilluns al que va ser intendent de la Policia Local d'Aldaia entre els anys 2004 i 2019 per, presumptament, abusar sexualment de forma continuada d'una agent en dependències oficials, prevalent-del seu càrrec i de la seua posició de superior jeràrquic respecte a la víctima.

La Fiscalia sol·licita provisionalment per a ell dos anys i mig de presó, dos més de llibertat vigilada i allunyament de la perjudicada i prohibició de comunicació amb ella durant tres anys. Els fets van passar entre 2011 i 2018 en multitud d'ocasions.

La Fiscalia relata que unes deu vegades, entre 2011 i 2012, l'acusat va realitzar tocaments i va besar a l'agent en les dependències de la Policia, bé a l'ascensor, bé a la zona de menjador, mentre li deia "tranquil·la que estàs amb el cap ".

Una d'aquestes vegades, fins i tot, va arribar a mostrar-li els genitals, segons el Ministeri Públic, que ressenya en el seu escrit d'acusació situacions semblants a partir del 2013, en la nova central de Policia, i el 2018.

La víctima ha hagut de rebre tractament psicològic de forma continuada i la Fiscalia demana que el exintendent, i l'Ajuntament d'Aldaia de forma subsidiària, la indemnitzen amb 3.500 euros pels danys morals.

Pujar