elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aldaia obri el termini del pagament de l’IBI amb una baixada mitjana del 8% en els rebuts

Aldaia obri el termini del pagament de l’IBI amb una baixada mitjana del 8% en els rebuts

  L’Ajuntament d’Aldaia ha obert ja el termini de pagament de l’Impost sobre Béns Immobles després d’haver decidit baixar el rebut de la contribució un 8% de mitjana aquest any. Aquest descens de l’IBI afectarà principalment als habitatges més modests i als xicotets establiments, encara que en major o menor mesura el 99% dels immobles de la localitat es veuran beneficiats d’una reducció en el seu rebut.

  El descens de la contribució en la localitat es produeix després que el consistori presentara al Ministeri d’Hisenda una sol·licitud per realitzar una revisió cadastral a la baixa en el municipi i se suma a la baixada del  4% que l’ajuntament ja va realitzar en 2017. En paraules de l’alcalde d’Aldaia, Guillermo Luján, aquestes mesures pretenen «alleujar» les dificultats econòmiques de les famílies amb menys recursos. Per això, a banda de la baixada de la contribució, l’Ajuntament facilitarà el pagament amb el fraccionament en fins a deu terminis sempre que s’efectue el desemborsament fins a l’1 d’agost.

  El consistori ha habilitat diverses vies per al desemborsament, de manera que els veïns i veïnes podran realitzar el pagament a través d’internet en la web municipal dins del pla de modernització de l’administració local. També es mantindrà el pagament en metàl·lic, que haurà d’efectuar-se en la sucursal del Ban Sabadell de la plaça de la Constitució o amb targeta en l’Agència Tributària Municipal.

  Amb aquestes accions, l’Ajuntament d’Aldaia manté el seu compromís per reduir les despeses  del veïnat amb més dificultats econòmiques i agilitzar els tràmits de pagament habilitant les opcions telemàtiques.

   

   

  Pujar