elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aldaia i Alaquàs s'uneixen per la igualtat en la II Carrera de les Dones

Aldaia i Alaquàs s'uneixen per la igualtat en la II Carrera de les Dones
  • Ja està oberta la inscripció per a aquesta prova esportiva solidària que té com a objectiu l'apoderament femení i la lluita contra la violència de gènere

MÉS FOTOS
Aldaia i Alaquàs s'uneixen per la igualtat en la II Carrera de les Dones - (foto 2)

Alaquàs i Aldaia s'uneixen de nou per a celebrar la segona edició de la Carrera de les Dones. Un esdeveniment esportiu i de caràcter social que tenyirà de morat totes dues poblacions divendres que ve 10 de març amb motiu de la commemoració del 8M, Dia Internacional de la Dona.

En aquesta ocasió, la carrera arriba carregada de novetats. La prova arrancarà des del Poliesportiu d'Aldaia Jaume Ortí i anirà recorrent les zones més emblemàtiques de tots dos municipis fins a completar un circuit de 5 km. Els dos ajuntaments inclouen aquesta activitat dins de les iniciatives previstes per a la commemoració del 8M.

Guillermo Luján, alcalde d'Aldaia ha posat en valor que "la pràctica esportiva siga present en qualsevol causa o iniciativa per a millorar la nostra societat. L'esport és una eina perfecta per a treballar per la integració. A més, és un plaer col·laborar de la mà dels nostres veïns i veïnes d'Alaquàs".

Per part seua, l'alcalde d'Alaquàs, Toni Saura, ha volgut posar en relleu la “importància d'aquesta segona cita que va nàixer amb la finalitat de visibilitzar a les dones en la societat de manera transversal i també en l'esport”. A més, ha destacat el treball de col·laboració dut a terme entre totes dues administracions “per a continuar enfortint el sentiment de germanor entre els dos pobles i els seus veïns”.

A la presentació s'han sumat representants de Alanna, associació per a la inclusió de dones en situació de greu vulnerabilitat, que han destacat el gran vincle entre les localitats d'Aldaia i Alaquàs, “perquè a través de la unió és com millor podem lluitar contra les desigualtats”.

Aquestes són les novetats de la II Carrera de les Dones

Totes dues localitats han llançat hui 15 de febrer una convocatòria massiva a tota la ciutadania, buscant la participació de dones de totes les edats en aquesta activitat lúdic-esportiva. L'esdeveniment vindrà acompanyat d'un lliurament de premis en diferents categories, sent una d'elles un premi especial a la falla més participativa, donada la proximitat d'aquestes festes.

Quant a les categories, es mantenen la de mare i filla (han d'arribar juntes a la meta), júnior, sènior, veterana A, veterana B i especial; i s'afigen dues noves en aquest 2023, la de família multigeneracional i la de falles.

El preu de la inscripció solidària és de 5 euros, el recaptat anirà destinat a l'Associació Alanna.

La recollida de dorsals es durà a terme el dia d'abans i durant el mateix dia de la carrera.

Pujar