elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els socialistes d'Alcalà de Xivert-Alcossebre dubten que el 16 d'abril estiga adjudicat el servei de jardineria

Els socialistes d'Alcalà de Xivert-Alcossebre dubten que el 16 d'abril estiga adjudicat el servei de jardineria - (foto 1)

  El Grup Municipal Socialista (GMS) d'Alcalà de Xivert-Alcossebre vol traslladar a la ciutadania els dubtes que té davant la possibilitat que el 16 d'abril la localitat no tinga el nou servei de jardinera adjudicat quan acaba el contracte actual.

  Una situació a la qual s'ha arribat segons el portaveu del GMS, Joan Ronchera, "per la ineficàcia i estranya forma de treballar de Francisco Juan". Segons explica, "en el ple de gener vam decidir no prorrogar l'actual contracte perquè se'ns va explicar que s'havia de traure una nova licitació per afegir nous sectors als plecs".

  Per a Ronchera, la manera de procedir de l'alcalde amb aquest assumpte "resulta molt rara perquè al gener teníem la possibilitat de prorrogar la contracta per un any més i vam decidir no fer-ho ja que argumentaven que s'havia urbanitzat una nova zona en Alcossebre i una altra en Alcalà, i que aquests carrers quedaven fora del que es contemplava en l'actual contracte".

  No obstant açò, "ara ens trobem amb una al·legació de l'encara empresa adjudicatària en la qual se sosté que la pròrroga del contracte en vigor és viable perquè en el mateix es contempla la possibilitat d'incrementar en un 25% el contracte; una informació que no se'ns va facilitar al gener".

  En conseqüència, diu el portaveu socialista, "l'alcalde ens ha portat a una situació que voreja l'esquizofrènia, perquè hem iniciat el procés per a trobar una nova adjudicatària mentre tenim sense resoldre una al·legació del contractista actual".

  A més els socialistes argumenten que han treballat per millorar els plecs en algunes qüestions rellevants que al seu parèixer resultaven confoses. "Ens sembla que la clàusula social no està correctament redactada i a més el licitador pot oferir contractes per unes determinades hores a persones en situació de risc laboral, no garantint contractes dignes. Els socialistes volem que l'Ajuntament opte per l'ocupació de qualitat i fuja de la precarietat".

  D'altra banda, Ronchera critica que els plecs per a la nova contracta no incloguen treballs específics i concrets a realitzar amb el catàleg municipal d'arbres protegits.

  Finalment, el portaveu socialista vol lamentar l'actitud "poc transparent de l'alcalde, Francisco Juan, que modera els plens municipals de forma obertament partidista, sense deixar a l'oposició els torns de rèplica suficients per a poder explicar les seues posicions."

  Pujar