elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El servei d'ambulància s'amplia fins a les 24 hores en Alcalà-Alcossebre

El servei d'ambulància s'amplia fins a les 24 hores en Alcalà-Alcossebre
  • Des de l'1 d'octubre, la Conselleria de Sanitat es fa càrrec de l'ampliació del servei reclamada per l'Ajuntament i per iniciatives com una recollida de signatures de la ciutadania

Alcalà-Alcossebre ja compta, des de l'1 d'octubre, amb el servei d'ambulància de Suport Vital Bàsic durant les 24 hores del dia. El municipi comptava únicament amb assistència durant 12 hores des que en 2019 la Generalitat Valenciana negués a l'Ajuntament la possibilitat de contractar una ambulància per a completar el servei durant tota la jornada, com es feia fins al moment. Ara, després de les contínues reclamacions de l'Ajuntament, és la Conselleria de Sanitat qui amplia el servei, que s'alternarà en tots dos nuclis.

L'Alcalde Francisco Juan ha destacat que “era una prioritat per al nostre municipi ampliar el servei a les 24 hores, per població i per característiques com comptar amb dos nuclis” i recordava que “des de la constitució del nou Consell, al juliol, hem estat realitzant gestions perquè l'ambulància pogués tenir presència 24 hores en el nostre municipi i s'ha aconseguit en temps rècord”. L'Ajuntament ha condicionat el centre de salut d'Alcalà i es millorat el d’Alcossebre, per a albergar les bases de l'ambulància i el servei s'està prestant ja amb total normalitat.

Al juny de 2022 es va iniciar una campanya de recollida de signatures, per part d'una família de la localitat, que va aconseguir reunir més de 3.000 suports que es van presentar davant la Conselleria de Sanitat.

Pujar